14-05-2024, 06:13 PM
(14-05-2024, 01:40 PM)Јеремија Пише: Нагледао сам се окупљања, "смотри", као и разних "конгреса" под именом ове или оне "четничке организације" или СНО за Европу, Америку и Аустралију. Добио плакета, захвалница, па чак и два ордена за неки допринос и заслуге као и многи други у ондашњем "Слободном свету".Па, погледајте колико је популаран видео на youtub-у у коме се приказује инсерт из филма Лордана Зафрановића у коме "четници" плове на некаквом сплаву или броду, шта ли је, приказани најгоре могуће, као дивљаци из пећине, а у музичкој подлози иде песма Баје Малог Книнџе "Морем плови". Није проблем у песми него у томе што многи шенлуче уз овај видео, идентификују се са наказама које је приказао Зафрановић. Многи буквално мисле да је то слика и прилика Дражине војске (?!), у шта сам се и сам уверио више пута у контактима са таквим ликовима. Има њих који уживају да својим изгледом изазивају страх код других, то је већ патологија, шта ли...
То је било у време комунизма и хладноратовске поделе а одржавало се диљем "слободног света" под паском све присутне удбе која је своје људе инфилтрирала у редове Четничких покрета и политичке емиграције још у логорима Сан Сабо, Латина и др.
Како год, ово што данас представљају на Равној гори личи ми на јефтину бурлеску а ликови у крпама које треба да представљају униформе највише подсећају на лакеје или портире из холивудских филмова који брукају негдашње светиње (барјаке и војничку одећу) оних див јунака.
Жалосно је како смо ниско пали.