20-07-2024, 06:48 PM
Надајмо се да је тако али ја нисам уверен.знаш и сам да је Гестапо расписао награду за цинкарење за време немачке окупације али је брзо и одустао,много цинкарења билио.Испразнисмо благајну Трећег рајха ! :-) Слично је било и у јесен 1944-е.Нама је Велики рат сломио биолошки континутет али и моралну вертикалу као народу.Страдала је генерација Срба какву нико није имао у Јевропи.Они који су преживели нису се много питали у Краљевини а ни биолошки нису дуго потрајали.Плус још збуњеност око идентитета и питање шта сад треба да будемо и чему је послужило онолико страдање ?То знам из дединих прича а од књига на ту тему предлажем Покошено поље од Бранимира Ћосића.Никад се нисмо опоравили од Великог рата(говорим о Србији) а онда је стигла црна па црвена куга.У праву је Душан Ковачевић када каже да питање ослобађања од комунизма сада постало питање генетике.Управо данас сам мало заговарао са мојим добрим другом и колегом( идобар човек да не буде забуне),родом из Далмације.Изненадих се када чух да он подржава ископавање литијума "да пробамо па да видимо како иде ! " Јебига рекох,шта ту има да се пробава,то је као да пробаш цијанкалиј да видиш је ли јестив ?! Не може он да има исту емоцију према овом крају као што и ја немам исти тремор када видим Бенковац као када видим Мачву.Да поновим,добар човек и добар верник(што ја уопште нисам . . мислим верник)