01-09-2024, 05:24 PM
Ипак ћу се донекле сложити са Мекензијем око плаћања пореза.Писао сам у неком од претходних коментара, конкретно за Шабац, да 80% свештеника који су били док је Лаврентије био владика је шверцовало аутомобиле,дрогу или су се бавили зидањем зграда...Сада је други владика и мало је довео у ред и средио ситуацију.Сигуран сам да и у осталим епархијама није ништа другачије.
Обзиром да је тема православље и монрахија
Шумадинац питање а ако није проблем неко твоје размишљање по овом питању...
Зашто је мени или било коме потребан посредник у виду цркве и свештеника да бих веровао у Бога? Верујући сам човек, православац и зашто би ми било ко шта говорио и стварао правила и догму говорећи и проповедајући шта је вера.
И друго
Све историјске западноевропске владарске породице и дан данас преузимају и копирају готово све елементе православне монархије, дотле данас не постоји ниједна православна монархија. А управо је православна монархија често омражена од оних који би најпре требали да је бране, а то су национално и историјски свесни људи. Ту се наравно не убраја Православна Црква која остаје привржена монархији и која једино монархију сматра природним следом ствари код државног уређења. Да ли је то тако данас код нас да Православна црква остаје привржена монархији?
Обзиром да је тема православље и монрахија
Шумадинац питање а ако није проблем неко твоје размишљање по овом питању...
Зашто је мени или било коме потребан посредник у виду цркве и свештеника да бих веровао у Бога? Верујући сам човек, православац и зашто би ми било ко шта говорио и стварао правила и догму говорећи и проповедајући шта је вера.
И друго
Све историјске западноевропске владарске породице и дан данас преузимају и копирају готово све елементе православне монархије, дотле данас не постоји ниједна православна монархија. А управо је православна монархија често омражена од оних који би најпре требали да је бране, а то су национално и историјски свесни људи. Ту се наравно не убраја Православна Црква која остаје привржена монархији и која једино монархију сматра природним следом ствари код државног уређења. Да ли је то тако данас код нас да Православна црква остаје привржена монархији?
Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић