01-05-2025, 06:47 PM
(01-05-2025, 05:17 PM)Милослав Самарџић Пише:Јесте њима све то битније од Универзитета у Београду или Нафтне индустрије Србије, али некоме другом су ове две установе битније(01-05-2025, 03:27 PM)Бенито Пише:Ово си скроз у право, само, није ми небитно, него верујем да је њима важније питање литијума и муниције.(01-05-2025, 01:29 PM)Бенито Пише:Да додам да је мени чудно у целој овој историјској заврзлами, што Ти Милославе, као историк, ниси повезао студентске блокаде са неким другим догађајима који су у Овај медијима скоро потпуно скрајнути, а директно временски кореспондирају са почетком протеста.(01-05-2025, 11:48 AM)Милослав Самарџић Пише:Нису то исти протести. "Један од пет милиона" организовао је Овај како би појачао Ђиласа и устоличио га на челу опозиције.(30-04-2025, 11:36 PM)Бенито Пише: Да ли су они организовали протесте против Овај - не знам. Можеш да питаш Чеду Антића - он све зна.Па ко би други могао? Русија није, Кина није, Трампови нису, остаје ЕУ, тј. Германија.
Оно што је очигледно је да Овај од 2009. године, и магновенског састанка у хотелу Риц у Паризу, не излази из швапске задњице.
То, ваљда, и ћорав код очију до сада види. Не види само "традиционално поткупљива српска елита".
И то све редом:
- Ове сад,
- "Србија против насиља",
- "Један од пет милиона".
Неозбиљно би било не повезати ово, три "пумпања" заредом.
Пре су учествовали и Бајденивци.
Већ "Србија против насиља" је проблематично дефинисати, због повода тих протеста, а то су била два злочина у школи "Владислав Рибникар" и у Малом Орашју и Дубони. Прави повод био је злочин у школи, о којем је Овај недавно говорио у свом интервјуу на ТВ Информер. Примећујем да је тај интервју једини његов интервју који је телевизија која га је радила скинула са сопственог сајта. То што је изговорио у тој емисији је толико опасно и неозбиљно да ја немам речи. Наиме, први сам изразио сумњу у сценарио догађаја из школе, али ја нисам власт. Он је, такође, изразио сумњу као да није сва власт у његовим рукама, него као да је амбасадор Зимбабвеа у Београду, па се вратио у Хараре, и дао скандалозну изјаву.
Е, сад.... Што се ових протеста тиче, написао сам већ да не знам ко стоји иза њих и не би да претпостављам, а извор ми сигурно неће бити Бањица, која је до сад променила све светске и регионалне силе као рушитеље "легално изабраног" председника.
Да Те подсетим: уочи почетка студентских блокада, Овај режим имао је намеру да "приватизује" Нафтну индустрију Србије и да уведе стране универзитете у наш високошколски систем са истим правима, али мањим обавезама од српских државних универзитета.
Врло је занимљиво колико је то Теби небитно. И не само Теби. Ево, и свезнајућем Чеди Антићу је то небитно. И Ћирјаковићу, и Предрагу Марковићу, и Бокан-Харченку, и блокадерима, и ректоратима српских универзитета (осим, донекле, београдском), и Вулину, и Миломиру Марићу,и Жељку Митровићу, и Вучићевићу, и Шешељу.....
Заборавих да додам, они ће ускоро градити нуклеарну централу у Србији. Ту је више пара него литијум, ЕКСПО и ''миражи'' заједно.
Према томе, они којима није одговарало отимање НИС или рушење државних универзитета у Србији, стоје иза подршке студентима да дигну бунт.
А то нису Немци.
Надам се да сам сад био довољно јасан, пошто очигледно треба да се црта.