26-07-2025, 04:14 PM
(26-07-2025, 02:58 PM)Dimke Пише:(26-07-2025, 02:32 PM)Mekenzi Пише: Jедно питање за Dimketa, који је оцрнио најјгрђе Патријарха који је на челу Светосавског трона...Прво, на питање се не одговара питањем, прво одговориш па питаш, мада ви у партији се само питате ништа не одговарате. А и, мислио сам, да си завршио са репликама на моје одговоре.
Него не чусмо шта Dimke има да каже о ректору Ђокићу?
На пример Dimketu, је одузета једна академска година, а то је у данашње време као да су Вам одузели три академске године јер технологије брзином светлости напредују.
Dimke испљува Патријарха а ни реч о ректору Ђокићу и осталим професорима атеистима који му уништавају живот...
Димке, појма немаш о Цркви, заиста. Написао си сто пута портфирије, удба, снс, тражиш да се црква политички изјашњава, спомињеш Павла..
Брате мили....
Много те трују са друштвених мрежа они анархисти и тај твитер наратив.
Све што си написао нема везе са Црквом већ са твојом гордошћу и бесом са друштвених мрежа одакле те пумпају...
Стварно си глуп.(извини за ово). Мораш пуно да читаш и смањиш гордост.
Чекај ако је тако а имате сестре и браћу исламске, католичке и јеврејске вероисповести.
Зашто студенти у блокади исламске вероисповести из Новог Пазара не ударају на муфтије и Хоџе. Зашто?
Зашто студенти у блокади католичке вероисповести не ударају на београдску надбидкупију...
Шта мислиш да се хоџе возе у неким јефтиним аутима.
Отиђи ипред било које надбискупије кад имају мису да видиш возни парк.
Отиђи до Новог Пазара па да видиш у каквим џиповима се возе муслиманске муфтије и хоџе.
Зашто ударате само на СПЦ!!!
И за крај Dimke, Република Србија је секуларна држава. Верске заједнице су одвојене од државе. Свака верска заједница самостално доноси своје одлуке.
Све верске заједнице и у то спада СПЦ се никада не изјашњавају по политичким питањима.
Друже ти ни Устав Србије ниси прочитао...
Катастрофаааа...
Опет, аргументи су ти мало јачи од слатке павлаке, нишра ниси демантовао само си употребио вучићеву методу "а шта раде они ваши", "шта раде они бивши" итд итд..
О ректору немам неко мишљење, није успео неке стбари да уради током ових протеста што својим периодичним пропустима, што саботажама против њега, али генерално човек нема љаги на свом имену.
Опет ниси одговорио, питао сам, да ли је профитије рекао нешто, нркад, против вучића? Министра? Функционера? Или су му на мети само омладина, жене и студенти. Нико нр удара на спц, има ту и часних и честитих људи, него на профитија, човека устоличеног од стране снс, човека који је шуровао с вучићем, био њргов симпатизер и пре устоличења, искористио његову подршку да добије титулу патријарха. Дакле, један ботовско-режимски патријарх који захваљује русима и кинезима што смо сачували косово...ужас и беда.
Како то што сам написао нема везе са црквом? Што неко у цркви не реши проблем профитија? Што неко из цркве се не одупре режиму аљександра? Што неко из цркве не одбије мито, одбије корупцију и да клима главом? Јер ће завршити као Саша, шиканирани од стране "елите" спц у џиповима и лимузинама.
Видим, и вређање си упалио, разожурао сам те потпуно и немаш другог метода но да кренеш да вређаш, али добро извинио си се бар.
Црква се изјашњава политички, профитије као глас цркве, се изражава искључиво провучићевски. Прорежимски се понаша, обилази вучићеве скупове, држи говоре, свака вучићева одлука му је супер. Е мој ти, побожни сапатниче на режимском путу. Ако ми кажеш кол'ко у светом писму има књига, без да куцаш на нету, можда и даље има наде.
Ректор нема мрљу...
Лелеее мајкоо кукуу и леле..
Има их бар 1500..
Опет удба, бот, вучић министри..
снс га устоличио... Мени жао што пленум није..
Да ли ти знаш како функционише Црква...
Која је улога Цркве?
Шта представља Црква?
Шта представља Патријарх?
Шта представља СИНОД..
Патријарх је први међу једнакима.
Патријарх говори 5 језика, има две дипломе, докторат и нашао неки Dimке од 20 љета да му соли памет.
Ово што пишеш нема везе са Црквом већ са твитер политиканством и то оно јефтином од два динара.
Мање гордости према Владикама а више шири љубав према Цркви, биће ти боље..
Нађи неког духовникика да ти излечи то и да ти објасни шта представља неко ко је на светосавском трону а то није твитер и егоцентризам који се пуммпаа.
И ово. сви који пљујете, вређате, исмејавате, ругате се, омаловажавате нисте ни близу Цркве. Ни Близу. Литургију тешко да можете да одслушате.
Онај ко је у Цркви, oве идиотлуке не пише је поштује институцију и Црквене Великодостојнике.
Свако ко иде на богослужења никада ружну реч ла Цркви нећете да чујете. Сваки разговор почиње и забршава се слава Господу и Хвала Господу.
Они који су дубоко у Црви, они су се отарасили гордости.
Ово што износи Dimke, је типчан другосрбијснски, аутошовинистички анархистички менталитет..
Ја ћу ово, ја ћу Патријарху да то и то,, он је удба, он је снс, треба га тући, везати, ошишати и обријати, класичан комунизам па и стрљати
Што би реакао једа црногорски духовник:
Сједи. Полако. Целивај икону. причести се. одслушај литургију. Ђе журиш. Оћеш мене стеном у главу, слободно ја сам ти бесмртан, ја немам ништа осим Господа...
А јел можеш ту стјену подић? А, не може. А зашто не може?
Зато што ти срце пуно и затровано мржњом.
Тако и Dimketu, није проблем ни у Патријарху, ни у Вучићу ни у Режиму
Проблем је тај што он не види од мржње и беса свој живот, него, он своје срце трује са глупим вестима.
Да се Dimke буди у 5 па литргија или молотва, па вежбе, па здрав доручак, па посао који сам креира,па рад на себи неби било кме кме крив Вучић, Крив Патријарх.
Тако размишљају губитници. Тешки губитници.
Губитник се радује туђој несрећи, Успешан туђој срећи.
Dimke даље од Патријарховог аута не види.
Успешан човек види многоо даље и шире.
Успешни људи имају поштовање према сваком човеку.
Већина Срба је губитнички, сиромашни менталитет. И то је велика већина. Они су се предали од свог живота и они само виде тај ауто, и то што их заглупњују преко мрежа.
Човеку у ери либералне демократије не може Патријарх бити крив што је он неуспешан.
Да био успешан мораш Веровати у Бога, Поштовати Цркву, Имати јаку породицу, лични бизнис и бити свој на своме.
Људи који су ван система њима није битно ово што Dimke пише.
Ако имаш продицу, имање, приватан бизнис и верујући си човек, пријатељу ти си на коњу, тене јебени блокадери не интересују, ме интересује те шта неки Sašaa има да каже.
Још ако читаш птаве дебеле књиге нема да бригаш.
Ово што Dimke пише, то Вам је размишљање 80% духом сиромашних Срба. Он би могао бити и селектор фудбалске репрезентације и Председник Државе и Патријарх,па не иде то тако.
Аиторитети морају да се поштују и са поштовањем да се односи..
Писали би ми али стиже киша па мора да позатварамо све...
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.