17-09-2013, 12:00 PM
У Недићевој кући није било никаквог масовног погрома Срба. Мало си помешао Недићеву и Павелићеву кућу. А што се тиче убистава, ни једно није дошло безузрочно, односно да пре тога из неке заседе није страдао неки Немачки војник. Да смо били мирни у тој релативно краткој окупацији, прошли би готово без жртава са ове стране Дрине, као што су прошле и све друге Европске земље које су биле под Немачком окупацијом. Шта као, сви су они били луди што су били мирни и послушни под Немцима, само смо ми паметни хтели да истерамо Немце из Југославије техником 100 Срба за 1 Немца?
Имам сведочанство из моје фамилије да су Немачки војници на улазу у град нашим трговцима-сељацима рецимо просипали укварено млеко које су ови хтели да продају на пијаци свом сопственом градском становништву. Нешто ми то не личи на "терање народних производа непријатељу", а ни на неко супер непријатељско понашање од стране окупатора.
Имам сведочанство из моје фамилије да су Немачки војници на улазу у град нашим трговцима-сељацима рецимо просипали укварено млеко које су ови хтели да продају на пијаци свом сопственом градском становништву. Нешто ми то не личи на "терање народних производа непријатељу", а ни на неко супер непријатељско понашање од стране окупатора.
Бог се драги на Србе разљути / за њихова смртна сагрешења