18-06-2014, 10:58 AM
НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Традиционални пријем за 600 најбољих матураната Србије и Републике Српске у Белом Двору
Традиционални пријем за 600 најбољих матураната Србије и Републике Српске у Белом Двору
Београд, 18. јун 2014.– Бели Двор ће поново ове године бити место окупљања 600 најбољих матураната из Србије и Републике Српске. То је тринаести скуп за редом, а домаћини ће бити Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II и Принцеза Катарина, у четвртак, 26. јуна 2014. године, са почетком у 18:00 часова у Белом Двору.
Овај пријем одржава се традиционално од како су се Њихова Краљевска Височанства вратила у Србију и једини је пријем који окупља и награђује све најбоље ђаке Србије. Ђаци генерација из средњих школа у Републици Српској по први пут ће ове године бити гости на оваквом пријему, где ће бити награђени раме уз раме са својим вршњацима из Србије.
„Образовани млади људи су будућност наше земље и нашег народа. Моја породица и ја ћемо увек настојати да им пружимо сву могућу подршку. Овај традиционални пријем је наш начин да честитамо тим младим људима на досадашњим успесима, да им покажемо да су нам важни, да ценимо њихове напоре и да ћемо бити ту за њих у њиховом даљем развоју. Изузетно ми је драго што ћемо ове године угостити и наградити и најбоље матуранте из Републике Српске са којом смо увек имали веома близак однос и драго ми је што га сада подижемо на још виши ниво“, истакао је Престолонаследник Александар II.
Најбољи матуранти ће добити похвалнице и пригодне поклоне као и признање за изузетне резултате које су остварили у средњој школи. Поклони су обезбеђени захваљујући Еуробанк ЕФГ која је традиционално спонзор овог дешавања, а поред Престолонаследника Александра присутнима ће се обратити и ----. (чекамо потврде)
Свака средња школа у Србији изабрала је свог најбољег ученика који ће их представљати на овој свечаности.
Пријему ће поред матураната присуствовати њихови родитељи и наставници, као и представници дипломатског кора, образовних институција и организација као и чланови Крунског Савета.