15-04-2026, 12:04 PM
Баш бајато. Како сам био сарадник на књизи Гружа у четницима, која је издата кр. прошлог века, потврђујем да су скоро све поменуте равногорке у овом филму, из те књиге. Где су нова имена, где су документа, нови трагови и извори? Ламентирање о још увек присутној забрани на велики број историјских докумената, делује онако глупо и отужно када је у филму један од гл. глумаца М. Чикириз, бив. држ. секретар у Министарству правде. Па онда државни историчар, биограф деда Анђелка, тек нешто прозбори, користећи се дневником кап. Аце Милошевића. Емоције и патетика Слобе Ћировића су разумљиви, а приче које све њега звао и где је он све путовао (изузев Аустралије, а боље и да тамо није ишао) не бих коментарисао. Све у стилу: ту је и...., па: имамо и...
Било је пуно равногорки и хвала Богу на томе. Све оне су имале своја имена и презимена, као што су и њихови џелати и батинаши имали своја имена и презимена. Премало или ни мало докумената и примарних доказа. Мени лично недостају, овде, на овој теми, на пример: Дејан Ђерић, Ана Филиповић.
Било је пуно равногорки и хвала Богу на томе. Све оне су имале своја имена и презимена, као што су и њихови џелати и батинаши имали своја имена и презимена. Премало или ни мало докумената и примарних доказа. Мени лично недостају, овде, на овој теми, на пример: Дејан Ђерић, Ана Филиповић.