22-06-2026, 11:39 AM
(22-06-2026, 10:36 AM)Бирач95 Пише: А ево и одговора једног поклоника Института, на питање изнијетих теза г. Самарџића, од наводног историчара са корисничким именом "Војвода":
"На шта да одговорим? Није изнео тезе, он већ 30+ година износи селективна тумачења ван контекста, цитира искључиво шта њему одговара, криво интерпретира и не познаје научни критички метод, и све што ради ради због публицитета и пара. Економиста који је код необразованог полусвета ауторитет за пази сад: историју, право, редитељ, сценариста, и оно што је Раде заборавио да спомене, књижевни критичар. Милослав ни за шта од наведеног није образован и потпуни је дилетант.
У објави каже да је Дреновић одликован Карађорђевом звездом, према томе није сарадник окупатора. То није никакав аргумент. За Дреновића има читав корпус извора који га јасно обележавају као сарадника усташа. Ето га вајни Србин. Узалуд покушава да докаже да на оној слици са усташама и Немцима није Дреновић. Али ајде, све и да није, четник је. Кад смо код одликовања, зашто Павле Ђуришић доби немачки Гвоздени крст? И једна од најдражих измишљотина билмез-Милослава, Дража најодликованији српски официр! То је таква глупост епских размера, да ме буде срамота кад видим да неки Србин тако нешто пљампа.
Немој мислити да ти, или било ко ко слуша Милослава знате нешто. Не умишљајте јер немате појма. Запамтите да никада у животу нећете знати више и боље од једног дипломираног историчара, а камоли од једног доктора наука."
Па овај ради све оно што мени приписује.
Селективно бира, и површно: Дража није најодликованији, требало би да је краљ Александар. Ђуришић није добио Гвоздени крст. Карађорђева звезда јесте доказ да Дреновић није био издајник, већ наш човек који спроводи одређену тактику и стратегију, и то државну, Карађорђева звезда то потврђује.
Обратно, баш су дипломе и докторати из области историографије Другог светског рата доказ да код тих аутора нећете сазнати шта треба. То је ноторна ствар. Иначе овај лик тврди да социјалистички систем цвета од демократије. На пример, чланови нашег форума попут Митића на пример, да не помињем Бенита, исецкали би на фронцле дела др Бранка Петрановића, који је овима са Института и даље узор. Или књиге др Џелебџића, рецимо. Или "Историју Равногорског покрета" др Косте Николића.
Него поручи овом мамлазу, или шта је већ, нек узме неку моју књигу, на пример "Срби против Вермахта - непозната Немачка документа", па нека покуша да је оспори.
Или, ако има више времена, књигу "Генерал Дража Михаиловић и општа историја четничког покрета".
Имам утисак да ни једну није прочитао.
И не би ме изненадило да је овај стварно дипломирани историчар, или чак доктор, то им јесте ниво.