04-07-2014, 09:16 PM
Цитат:Отворено писмо народима света од становника Донбаса!
Новорус.инфо 07/04/2014.
Ми, становници Донбаса молимо за помоћ људе који имају разума, воље и савести и за које људски живот представља највећу вредност!
21. фебруара, после „наранџасте револуције“, у држави Украјини десио се државни удар војним путем, услед чега су на већем делу територије власт преотели опозиционари – проамерички колаборационисти. Они су, уз помоћ технологија њихових прекоокеанских налогодаваца, покренули машину државног терора. Стотине политичких затвореника чаме у затворима. Нема слободе говора и слободе штампе. Опозиција се уништава. Стотине дисидената је убијено. Новинаре прогањају и убијају. На делу је средњевековна окрутност безумних нациста којих се чак и полиција плаши. Потпуно је обманута међународна заједница (од виших чиновника, преко међународних представника, до новинара у медијима) о правом стању у Украјини. Спроведени су нелегитимни председнички избори.
У таквој ситуацији врши се, монструозан по својој суштини и циничан по свом садржају, геноцид народа Донбаса - јединог региона Украјине који је масовно на референдуму изразио неслагање са политиком коју спроводи Кијев. Због тога је Кијев на Донбас послао трупе да убијају оне који се не слажу.
Нас гађају и са земље и са неба! Из минобацача, авиона, фосфорним бомбама, хемијским оружјем, хаубицама, системима „Град“.
Фашистима из Кијева је сасвим небитно ко је пред њима – мушкарци, жене, старци или деца. Они убијају рањенике, пуцају на избеглице који масовно, на хиљаде, од рата беже у Русију, убијају новинаре зато што се плаше истине. Они сакривају истину о својим злочинима, уводећи у заблуду светску јавност. И свет ћути.
Ми смо сами са својом невољом, са својим ратом! Мирни житељи Донбаса приморани су да узму оружје и да бране своју земљу, своју кућу, своју породицу од спољног агресора, од кијевских окупатора!
Ми се обраћамо народима света са вапајем за помоћ! Помозите нам да преживимо! Ми смо цивили и бранимо се како можемо, али Кијев је одлучио да нас све побије! Порошенкове снаге намерно уништавају инфраструктуру региона, бомбардују водоводе, електро мрежу, путеве, не отварају хуманитарне коридоре, окружују градове доводећи их до хуманитарне катастрофе!
Ово је обичан фашизам. Ово је геноцид над људима!
Иван Иванов,
Централна новинска агенција Новоросија, Новорус.инфо
http://novorus.info/news/obshetvo/24649-...bassa.html
Очишћен аеродром у Доњецку.Доста су их побили наши.