20-09-2014, 10:39 AM
(19-09-2014, 10:22 PM)херцеговац Пише:Цитат: ПРОСВЕТАР: Опасни нацистички вирус раширио се по целој данашњој тзв. "украјини", тако да би најпаметнији шахматни потез Цара Путина био да тај део врати Пољској па нек се они међусобно обрачунају тамо за онијех 100 хиљада Пољака које су Укра-нацисти побили док су војевали заједно са Њемцима као њихови СС-овци!
Пољаке нису убијали припадници Галичине, него Бандерин ОУН. Бандера је блиско сарађивао и са Енглезима (послије рата је та сарадња ескалирала у герилску борбу под патронатом Енглеза), а затворен је од стране Гестапоа 1941. године када су прогласили независност Украјине.
Два брата су му убијена у Аушвицу, а он је спроведен у Захсенхаусен.
Размисли када нешто пишеш.
То што сада ови нараштаји поистовјећују СС и ОУН и Бандеру и Хитлера... то само показује колико су сјебани у главу.
Бандера је пуштен из логора октобра 1944. и постаје номинални вођа ОУН и УПА.
Потпуно је небитно гуглати сад у детаље ко је кога у оно време, битна је твоја последња реченица, а то је да су данашње укре претрпеле прање мозга, да се блаже изразимо, па сад то треба лечити од последица 20 година "украјинизације"!
Из тијех разлога није све у војној победи у Новорусији већу у исходу "Битке за Душе" јер чак и међу онима који бајаги нагињу Русима постоји сива зона, маса неодлучних, који нису сигурни ни ко су ни шта су ни кад су, па се зато туна ваља борити и за ДУШЕ а не само за територије јер је немогуће преко ноћи "порусити" 45 мелеона тзв. "украјинаца"!
НОВОРУСИЈА, А НАРОЧИТО ОСТАТАК ТЗВ. "УКРАЈИНЕ", НИЈЕ КРИМ!
А што се тиче мноштва "сестринских цркава" у тзв. "украјини", од којих, по речима почившег Момира Војводића "и твор цркава", сећамо се к'о јуче да је било имађасмо ође у изгнанству на Трулом Западу у Торонти и шире, неки посао грађевиснки у једној згради под управом такозваних „украјинаца”.
Ваљало је телефонирати и договорити се за састанак са њиховим Свештеником. Зовем ја а машина одговара „Христос посредје нас”! У, рек'о, добро је , па ово су наши. Проверимо ми и...ваистину, то удружење такозваних „украјинаца” беше под Омофором Москве, Слава Богу!
Међутим!
Уговоримо ми састанак телефоном са Свештеником и он вели „дођите тад и тад, има састанак у сали, бићу тамо тражите Оца тог и тог” итд.
И, у договорено време, дођемо ми и стварно, видим у сали седи десетак људи, договарају се, ну ја не видим Свештеника туна. Приђем, поздравим се и кажем треба ми Свештеник, Отац тај и тај, и...диже се један млад човек у џемперу међу њима, онако...мож'да буде било ко, ништа на њему не говори да је Свештено лице, мантија њет, брада њет...ја скамењен...шта ће дакле ово бити?! И...некако преко тога пређосмо ал'ја од тог ћосавог јуноше нит'сам искао Благослов, к'о што је ред, нит'сам му десницу целивао па мож'он 100 пута да каже да је под Москвом!
То су вам такозвани „украјинци” који су бајаги „наши”, а како стоје ствари са правим унијатима и отвореним кримокатолицима, о том и да не причамо!
Из тијех разлога разни Бандеровци и есесовци уствари нами чине доообру услугу јер показују своје право лице неодлучнима којих је и понајвише тамо!
ДА ИХ НЕМА ВАЉАЛО БИ ИХ ИЗМИСЛИТИ!
Представништво Доњецке Народне Републике у Србији и Србским Земљама
19.9.2014.
Војска Новорусије све више стеже обруч око јединица НАТО-кијевске хунте у околини града Ждановка, северозападно од Доњецка, као и у околини Дебаљцева. Процењује се да је укупно окружено од пет до седам хиљада непријатељских војника.
Током претходна 24 часа од непријатеља су очишћена насеља Јасиновка, Криничнаја, Васиљевка, Красни Партизан. Војска Новорусије врши сталне ударе дуж пута Јасиноватаја — Горловка, како би онемогућила излазак непријатељских јединица из обруча око Ждановке. Украјинска артиљерија из Ждановке већ данима туче по насељу Кировскоје, одакле добровољци Новорусије узвраћају ватру и постепено потискују непријатеља. Током преподнева на правцу Кировскоје — Ждановка вођене су борбе уз употребу тенкова и других оклопних возила.
![[Слика: 10641090_441337866003967_659615857629583...=845&h=702]](http://facebookreporter.files.wordpress.com/2014/09/10641090_441337866003967_6596158576295832044_n.jpg?w=845&h=702)
Непријатељ је гранатирао околину града Славјаносербск (некадашњег седишта области Славјаносербија на простору данашње Луганске и Доњецке Народне Републике, у коју су се доселили Срби-граничари половином XVIII века). Недалеко од Славјаносербска, у селу Кримскоје, пијани нацисти из батаљона „Ајдар“ (чији је финансијер украјинско-јеврејски олигарх Игор Коломојски) силовали су једну мештанку и опљачкали више кућа.
Јуче је непријатељ изненадним нападом покушао да заузме Первомајск, али је колону украјинских оклопних возила храбро зауставила група донских козака из одреда Павла Дрјомова, од којих су тројица погинула.
Сукоба је било и у околини Тељманова (стратешки важног упоришта Војске Новорусије на путу ка Азовском мору), али су напади непријатеља успешно одбијени.
+ + +
Представништво Доњецке Народне Републике
у Србији и Српским Земљама
dnr.srb@list.ru
www.facebook.com/dnr.srb
www.vk.com/dnrsrb
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!