14-10-2014, 12:24 AM
(12-10-2014, 10:19 PM)ватхра Пише: Из ове мапе се види да је ранијег типа по облику путање и по томе што рута није уцртана.
Односи се на мисију из јула 44-е, а та БГ је почела да лети два месеца раније.
Друго, већ сам ти написао да су пилоти усмеравали оштећене авиона ка означеним зонама у Југославији.
Не разумем шта хоћеш да докажеш овим путањама кад сам ти написао да имам документе за авионе и из бомбардовања Минхена који су слетали код нас.
Имам и мапе на којој се види да су прелетали Југославију, имам и документе који показују да су авиони пали у Југославији.
Какве везе има то што је из јула? Шта је то што се променило у односу на фебруар или јун када су је (Немачку) такође бомбардовали? Кад су почели да уцртавају руте?
Читао сам баш нешто о акцији "Big Week" (бомардовање петролејских циљева у Аустрији и Немачкој током фебруара '44). Тамо се наводи да су тих пар дана због лошег времена обилазили Алпе и од врха Јадрана скретали десно на Словенију па затим ка Аустрији/Немачкој. Произилази да је таква рута била изузетак.
Нашао сам доста мапа, ка Румунији, Аустрији, Чешкој, Пољској и свуда се види у основи праволинијско кретање.
Занимљиво је да су, док су бомбардовали Плоешти из Африке, упадљиво избегавали да лете преко Грчке и Бугарске, те да су максимално користили део преко мора. Иако је та рута била око 200 миља дужа.
![[Слика: ploesti3.jpg]](http://s2.postimg.org/6isof0xpl/ploesti3.jpg)
image post
Ја не кажем да није било случајева да је прелетана Југославија - ти си био искључив и рекао
Цитат:путања авиона ка Немачкој је заобилазила део који наводиш и ишла преко Југославије. Нису летели праволинијски него рутом која им је повољна.па се испоставило да није баш тако..
Јел можеш да наведеш датуме тих оборених авиона, из Минхена, као и да поставиш те мапе које имаш.
Мене интересује да утврдим неку правилност, по периодима, за потребе мог истраживања. Трипујеш да ја покушавам да те демантујем, иако не знам ни твоје резултате ни закључке нити како си дошао до истог.