25-10-2014, 05:11 PM
Па 50-тих година Турци су убили мог прађеда, чисто из националних разлога. Не знам тачно ђе, али негдје између Палаа и Сарајева. А у моме село (јужније) од 42. до данас ниједан Србин и Турчин није проговорио, нити је кад нека дјевојка смјела да погледа момка друге нације.. Taко да је "било тога". Али свакако да су и Срби имали улогу у овоме рушењу..
"Hram je podigao komandant Trebevićkog odreda Šćepan Lučić i vojni sveštenik Novak Stanojević, koji je ovaj hram osvetio po blagoslovu mitropolita Dabrobosanskog Nektarija. " - овако пише и на палеливе.цом одакле су слике, а за ово сам и чуо раније. Могуће да је робијао поп због овога, јер су други осуђивани и за мање "преступе".. па је на чело парохије дошао други поп..
Е јел знаш да ли се одржава збор о Петровдану на Прачи код цркве?
"Hram je podigao komandant Trebevićkog odreda Šćepan Lučić i vojni sveštenik Novak Stanojević, koji je ovaj hram osvetio po blagoslovu mitropolita Dabrobosanskog Nektarija. " - овако пише и на палеливе.цом одакле су слике, а за ово сам и чуо раније. Могуће да је робијао поп због овога, јер су други осуђивани и за мање "преступе".. па је на чело парохије дошао други поп..
Е јел знаш да ли се одржава збор о Петровдану на Прачи код цркве?