23-11-2014, 05:03 PM
Може бити да је неко побркао појам Мајевац и Мајевица. Замјенићемо и то. И Иветић у ''Речнику'' наводи ''јединице ЈВуО под командом потпуковника Павла Ђуришића''.
Али слажем се са Вама да је Павле раскрстио са ЈВуО. Војин је био искрен човјек, правичан и помало пријек. Не сумњам у истинитост његове приче, само што нисам био у прилици да читам књигу...врло ми је жао због тога.
Мислим да је сада боље...дио о повлачењу кроз Босну и Лијевче поље. Исправљено. Она коју је написао Иветић била је сувише кратка, због недовољних података. Ова је допуњена и доста опширнија. Иветићева је темељ овој.
Али слажем се са Вама да је Павле раскрстио са ЈВуО. Војин је био искрен човјек, правичан и помало пријек. Не сумњам у истинитост његове приче, само што нисам био у прилици да читам књигу...врло ми је жао због тога.Мислим да је сада боље...дио о повлачењу кроз Босну и Лијевче поље. Исправљено. Она коју је написао Иветић била је сувише кратка, због недовољних података. Ова је допуњена и доста опширнија. Иветићева је темељ овој.