15-12-2014, 11:45 PM
(15-12-2014, 09:01 PM)Chicot Пише: Значи, нису погодили ни месец евакуације? У књизи пише - август.Нетачно је:
То је много грешака и за мемоаре а не за званичну историју..
Који је извор, мацр? Јел можеш да поставиш документ?
Уосталом, зашто мислиш да је партијске састанке морао да помене у изјави, што је то битно за околност његовог пута од погођеног авиона до евакуације у Италију?
- место пада
- бекство кроз Немачку
- сусрет са Ромима
- вожња возом
- сусрет са Титом
- боравак у Бихаћу, датум евакуације
- и посебно мапа пута
Постоје теоретске шансе да је видео неког за ког је мислио да је Тито и да је присуствовао неком партијском састанку (и да му је неко преводио
Укратко, само су погодили име, датум пада и јединицу у којој је био. Све остало је фантазија.
За оба текста види овде:
http://www.mycity-military.com/Opste-voj...l#p1638850
Изјаве о спашавању је правио професионални иследник, тако да је знао каква је ситуација и шта треба да пита.
(15-12-2014, 06:51 PM)Милослав Самарџић Пише: Ватра, када ћемо видети Ваш рад/књигу?
Нема промене од прошлог пута кад сам писао.
Рад о евакуацијама од ЈВуО већ дуже време чека објављивање, требало би да буде ускоро.
За књигу о свим евакуацијама из Југославије сам сакупио довољно материјала. Почео сам да правим табеле што је највећи део посла, јер треба уписати по 20 колона за свако од скоро 5 хиљада имена, и поново прегледати цео материјал.
Али са тако сређеним подацима анализа података и статистика ће бити врло лаки.