20-12-2014, 02:08 PM
(20-12-2014, 03:07 AM)Владимир Петровић Пише: Тачно видим на коју страну вучете, да унесете раздор међу монархисте, али вам то неће успети - сваки истинити и прави монархиста признаје Њ.К.В. Престолонаследника Александра Другог Карађорђевића за легалног и легитимног Наследника Круне Карађорђевића, а после њега се зна редослед Наслеђа Круне, следећи је Принц Наследник Петар Трећи Карађорђевић!!!
Господине Петровићу, није ми јасно ваше огорчено реаговање.
Монархизам се не своди на лојалност само једној особи, зар не? Зар нису људи који су збацили Обреновиће, а довели Карађорђевиће такође били монархисти? По вашој сопственој идеји монархизма, краљ Александар I не би могао то та постане, јер је његов старији брат Ђорђе имао то право као старији син Петра I.
Ја бих пре рекао да ви пројектујете култ личности на монарха, а то су пре рецедиви комунистичке психе, коју чини ми се пројектујете на мене.
Друга ствар која ми је необична, ваша тема " Активности српске Династије Карађорђевић" се своди само на активности Александра II и његове уже породице, док су други чланови породице Карађорђевић такође активни. А ти остали чланови породице Карађорђевић, баш и немају лепо мишљење о Александру II, a притом не мислим кнегињу Јелисавету.
Дакле, ја сам изнео одређене аргументе, на које ми ви одговарате пуким инатом и етикетирањем.
Али више нећу учествовати на овој теми.
Ваша бесна реакција и инат све говори.
(20-12-2014, 03:07 AM)Владимир Петровић Пише: Знам тачно на шта ћете се следеће позвати, да је он био Краљ државе које више нема - Југославије, али у ту Краљевину Југославију је ушла Краљевина Србија, као њен оснивач и Династија Карађорђевић је легална и легитимна Династија Србије.
Не, нећу се на то позвати, јер сте по том питању сасвим у праву, и ту нема никаквог спора нити нелогичности.