20-12-2014, 06:58 PM
(20-12-2014, 01:33 PM)Николај Пише: Мислим да је за Марјановића тачнија ова друга верзија, јер сам у неком комунистичком извору видео списак погинулих, односно заробљених и побијених официра у Борикама и ту није било његовог имена. Опет, на неком другом месту, ако се добро сећам, прочитао сам да је он у то време био у Вишеграду.
Значи није ти познато шта је са Дакићем било после овог периода?
Не знам Дакићеву судбину.
Он је водио мај. Дангића у Београд, код М. Недића, поч.фебр.1942. Дангић се убрзо вратио у Ист. Босну, а Дакић је још остао код Недића. Прикупљао је наводне добровољце, у ствари убачене комунисте и под Недићевом фирмом преводио у Босну и тамо испоручивао комунист. штабовима. Међу првима је то увидео Лазар Тркља и о томе писао пук. Дражи, кр. марта 1942.
Један од тих четн. првобораца из Ист. Босне, за којег се не зна шта је било после, јесте и Здравко Танасић. Рез.официр, судија из Шапца, творац " Устава " Четн. привр. Управе Ист. Босне. Али зато сам пронашао за његову жену, Веру. Била је запажени обавештајац Гл. Обавешт. центра у Шапцу, Церско-мајев. групе корпуса. После рата ухапшена и изведена на суд.