25-12-2014, 08:23 AM
(25-12-2014, 01:22 AM)Нимбус Пише: Колико знам, до помирења је дошло када је Пупин дошао у посету тешко болесном Тесли.
Могуће да је било и других спорења, али Пупин је био можда најагилнији мобилизатор и организатор помоћи за Србију у САД и Канади, Тесла није тако патриотски размишљао. Друга је ствар што би ми волели да је друкчије било.
Не знам где сте пронашли да је Тесла био "аустроугарски" расположен? И да то има било какве везе са њиховим сукобом? Ево Вам овај линк
http://www.srpskadijaspora.info/vest.asp?id=3886
где је укратко објашњено зашто је долазило до сукоба. При крају имате податак да је Пупин био био болестан, те је Тесла дошао код њега да би се помирили и опростили један од другога.
Они су били две потпуно различите личности. Пупин је био прагматичар, на пример - био је масон, и то високопозиционирани масон. За разлику од Пупина, Тесла је живео у својим апстрактним световима.
Будући да је ово тема о краљу Петру Карађорђевићу, било би интересантно видети о чему су разговарали југословенски монарх и Никола Тесла када су се срели у Америци, чини ми се 1943.
(24-12-2014, 07:18 PM)Громовник Пише:(24-12-2014, 07:06 PM)Vlad Alekš Пише: Онај ко је против Карађорђевића тај је аутоматски за Тита. То јест, тај је комуњара. Крај, тачка, нема више.
Не разумем.
Две речи, страни филм?
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!