08-02-2015, 02:39 PM
(07-02-2015, 08:13 PM)Громовник Пише: Дражу би по свему судећи одликовали и вратили у касарну, евентуално у пензију, а политиком би наставили да се баве они који су се њоме бавили и пре рата.
Кратак, јасан и потпуно разуман одговор на читаву ову фантастичну паралелну-историју, квази-филозофију и сањарење о некаквом великом престројавању света у коме ћемо ми, беде бедијате, - попут некада оних лудака ибеоваца који су умирали за Стаљина и за које су титовци били оличење здравог разума -, раме уз раме са браћом Русима креирати неки "нови врли свет" и то, мож' мислити, на основама великих идеја великих људи, једног национал-популисте Лепена и једног националбошевика Дугина (током деведесетих је био баш то - национал бољшевик, шта је данас уопште ме не интересује јер ме опскурни типови и ловци у мутном попут њега не занимају).
Иако смо отишли од теме - а један комуниста покушао да нас на њу врати што је баш забавно, мени је ово скретање јако интересантно јер показује колико су јака садашња учитавања у једно потпуно другачије време, људе и догађаје.
Понављам, волели то ми данас да признамо или не, ђенерал Михаиловић је био од почетка до краја западњак (о Краљу и остатку лојалних чланова владе да и не говоримо), а окосницу Запада и онда и сада чини Америка. Што пре схватимо ту истину то пре ћемо јасније разумети шта се онда дешавало. Шта се сада дешава није тема овог форума.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.