13-02-2015, 12:53 PM
Иване,
нисте одговорили на моје питање!
Подржаваш изнешен овај његов јеретички став од којег је почела моја дискусија са дотичним?
Да ли је он при чистој свијести овако нешто написао?
Да ли је филиокве или безгрешно зачеће Пресвете Богородице, примат и непогрешивост папе мање јеретичко учење од Аријевог?
Да ли протестантско одрицање поштовања Пресвете Богородице и све остало њихово је мање јеретичко од старијих јеретичких учења?
Да ли онда, пошто он тврди да смо сви Хришћани са различитим искуством вјере,
Боже ме опрости, Боже ме опрости,
из његовог произилази и да су стари јеретици, осуђени на светим Саборима, хришћани са различитим искуством вјере?
Боже опрости!
Иване,
промашили сте тему!
Овдије није ријеч о артемијевцима, зилотима нити о Есфигмену!
Човјек који не зна разлику између лаика и презвитера уноси збрку и свађу на форуму. Човјек који каже да му је свети отац Павле Евдокимов и који на мој пост гдје указујем да се залаже за јединство и молитву са људима који су прије два дана славили Алојзија Степинца у Србији, каже - добар текст, ПА ШТА!?,
Свако добро!
Човјек који не разликује Православни икуменизам од овог данашњег екуменизма који нема везе са указивањем примјером на Истину, а без жеље за истинским дијалогом свакога оптужује да је артемијевац, зилот, есфигменац...!
нисте одговорили на моје питање!
(13-02-2015, 01:01 AM)Иван Пише: Лепо је и корисно пратити ваше дискусије и видети међусобно уважавање због различитих ставова, а и по коју прозборити. Потпуно подржавам веросповедање које износи Шумадинац.
Подржаваш изнешен овај његов јеретички став од којег је почела моја дискусија са дотичним?
Цитат:Jer Crkva po svojoj prirodi ne moze biti podeljena,ali je,naprotiv,hriscanstvo i te kako rascepkano. Pred istim Bogom mi smo razliciti hriscani i razlika se odnosi na samo iskustvo vere,na crkveno iskustvo Boga.
Да ли је он при чистој свијести овако нешто написао?
Да ли је филиокве или безгрешно зачеће Пресвете Богородице, примат и непогрешивост папе мање јеретичко учење од Аријевог?
Да ли протестантско одрицање поштовања Пресвете Богородице и све остало њихово је мање јеретичко од старијих јеретичких учења?
Да ли онда, пошто он тврди да смо сви Хришћани са различитим искуством вјере,
Боже ме опрости, Боже ме опрости,
из његовог произилази и да су стари јеретици, осуђени на светим Саборима, хришћани са различитим искуством вјере?
Боже опрости!
Иване,
промашили сте тему!
Овдије није ријеч о артемијевцима, зилотима нити о Есфигмену!
Човјек који не зна разлику између лаика и презвитера уноси збрку и свађу на форуму. Човјек који каже да му је свети отац Павле Евдокимов и који на мој пост гдје указујем да се залаже за јединство и молитву са људима који су прије два дана славили Алојзија Степинца у Србији, каже - добар текст, ПА ШТА!?,
Свако добро!
Човјек који не разликује Православни икуменизам од овог данашњег екуменизма који нема везе са указивањем примјером на Истину, а без жеље за истинским дијалогом свакога оптужује да је артемијевац, зилот, есфигменац...!
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.
![[Слика: traktor.gif]](http://poljoinfo.com/images/smilies/traktor.gif)