14-10-2013, 09:25 PM
(14-10-2013, 08:04 PM)Громовник Пише: ...
Наравно, теби такве бројке не одговарају, јер ти не иду у прилог аргументацији, па се хваташ за неке екстреме који нису лично бројали жртве, али су кренули да измишљају топлу воду зарад појединих интереса. Увек ће бити неко ко ће да тера своју причу, упркос свему, али то не значи да је тај неко увек у праву. Штавише, врло ретко је тај неко у праву. Готово у стопроцентном броју случајева у праву су они који независно истражују, па онда поклапају податке.
А ја заиста не видим разлог зашто би све зараћене стране, које су убрзо после ДСР постале антагонистички настројене једна према другој ковале светску заверу око броја жртава. Једноставно нема логике.
Нисам читао податке Стаљиниста о Стаљину, јер већ унапред знам шта би они могли да пишу о њему - нешто слично овоме што ти пишеш овде, али знам да се одмах по Стаљиновој смрти целокупна партија "одрекла" од њега и кренула у ДЕСТАЉИНИЗАЦИЈУ СССР.
...
Да поновимо неке ствари по 10 (1000-ти) пут.
Када неко број убијених (несталих) немаца, припадника само СС јединица, прихвати као ЦЕЛОКУПАН БРОЈ ЖРТАВА (4 милиона само из немачке, без осталих...!) немачке, о чему се ту ради?
Када се онда у уџбеницима у школи учи да је немачка имала 4 милиона мртвих, како то описати?
Или када фолксдојчери из целе европе, једноставно НЕСТАНУ, о чему се ту ради?
Фолксдојчери само из пољске (напамет) готово 8 милиона, чешка 3, СССР (око 3.5 - 4.5 мил), маџарска, ...
Значи мани се тих званичних НЕБУЛОЗА!
Једна држава (немачка + аустрија) дупло мања од СССР-а, а имала БАР 30-35 милиона мртвих (готово сваки трећи, са фолкерима...), што је у немачкој било итекако ВИДНО до скоро...
Значи немам речи толику залуђеност глупостима да описујем више...
Који независни истраживачи?
Ајд ми наведи ЈЕДАН једини пример да запад игде позитивно говори о заиста величанственој победи СССР-а (Русије) над немачком и вазалима!
Свуда им смета, снег (смрзли се немци), Стаљин лоше кадрирао (ко да је једини, а СВИ су...), давао запад помоћ (невиђену - буквално), масовне погибије (глупост...), увек им нешто смета и стално изврћу Истину - ти твоји "независни" истраживачи (независни од поштења и мозга, а итекако зависни од западне касе са парама).
Исто то настављају и болесни хрушчов и брежњев, дебили који су могли тотално извући СССР из гунгула, да су имали 5% Стаљинове памети. Овамо нису мрднули СССР од Стаљиновог доба ни за јоту (сем уназад), али им Стаљин лош - иди бегај...
Да не говорим о титу и његовој реалној објективности:
- спаслао 27. март СССР од пропасти
- велики доприноси савезницима
- 100.000 мртвих немаца у југи (од којих Руси побише 110.000 + фолкери...), све то партизани.
Значи ко хоће нешто да ЗНА, мора наћи добар начин да нешто сазна. Ако слуша званичне будале, исто као да тражи знање у кафани (чак много горе...).
Ја колико могу покушавам да учиним видним те званичне небулозе, али све има своју меру. Добро да бар више нико овде озбиљно не схвата небулозу о "значају" Молотов - рибентроп теореме. Бар смо ту бруку ваљда решили...
А све и да нисмо, ја сам покушао, како сам покушао и то је то.