15-10-2013, 01:39 PM
(15-10-2013, 09:10 AM)Громовник Пише: ...
Па не може да говори кад је далеко од величанствене - Руси су имали веће и војне и цивилне губитке од Немаца.
А ти мени реци какав интерес имају Немци, САД и Руси да намештају бројеве погинулих, и који интерес имају БАШ у овим цифрама које су узете за званичне.
Или се то ЛОПОВ Стаљин договорио са ЛОПОВОМ Черчилом око броја жртава? Кад су видела два лопова како су брзо и просто поделили Европу, па рекли ајде да се договоримо и око броја жртава?
Све ово сам у неколико образложио на теми: http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopi...42&start=0
Једва је нађох. Значи нема разлога да се понављамо у недоглед око броја жртава и да се схвати:
- Да је немачка са савезницима имала НЕМЕРЉИВО већи број војних жртава од СССР-а.
- Да је број цивилних жртава СССР-а, вероватно (мало) већи од немачких.
Што се тиче разлога за сакривање погинулих фашиста, да поновимо укратко:
- Нико о томе није уопште водио рачуна, НИ МАЛО!
- Нико није ни радио УОПШТЕ те анализе (само ОФРЉЕ).
- Стаљинови противници: (практично сви из својих разлога) хрушчов, черчил, американци, сами немци, итд. Нису имали уопште ИНТЕРЕСА да величају Стаљина, који је испадао Велик у сваком случају.
Енглези, САД (запад уопште), НИЈЕ имао интереса, да СЕБЕ брука као војску, а да ВЕЛИЧА Стаљина (свог непријатеља, Русе и СССР). Па су наставили путем гебелсовско - хитлеровских лажи, нпр:
- зима узрок пропасти немаца
- 10х већи број совјета
- бла, бла...
Што се тиче Стаљина, имао је итекако разлога да је незаинтересован за немачке погибије, нпр:
- Онда би требало да суди бројним командантима за масовна убиства ратних заробљеника (после паулуса, таквих није било...). Најчешће Руси нису ни хтели да виде белу заставу. Односно и после ње, би СВЕ немце побили. Из прича људи које сам познавао из ДДР-а, самих Руса, али и наших то је нарочито очито, а размере ЈЕЗИВЕ! Чак и сма Руска традиција, није била таква, итд...
- Стаљин који се УПИЊАО да "докаже" врлине комунизма, требао је онда да објашњава, зашто су СВИ немци, унијати, черкези, балтици, итд... из СССР-а МАСОВНО прелазили у фашизам! То је била "појава" страшних размера и велика брука за комуњаре...
- Како са домаћим, тако и са немачким прирепцима из европе, требало је развијати пријатан, а не ОПТУЖУЈУЋИ однос. Зато ни бројни румуни, италијани, скандинавци, па и усташе, итд... Нису бројани као жртве из разлога мира у кући.
И шта да додам још. Ономе ко верује у званичне НЕБУЛОЗЕ (које суштински и признају да су глупост...) о броју мртвих немаца (и свих фашиста), да је само једном имао прилике да види ПРАВЕ анализе - све би му било и више него ЈАСНО.
Или да је имао прилике да се лично увери у стање немаца још 70-тих година, стање услед ПОГРОМА из 2.св.рата, опет би све било и више него ЈАСНО.
Па поредити то са СССР-ом, који се практично већ после 10 година, ослободио губитака рата, је СМЕШНО!
Само да додам, да је број рођених девојчица у Русији посебан проблем, који није везан за ратна страдања, не директно (Божји прст...).
Толико од мене, по не знам који пут...