15-10-2013, 09:16 PM
:
) Е, 1980 - та - Титовата кампания срещу България. Не, Маркс и Енгелс не са българи. Крали Марко... за него е сложно. Във всеки случай фигурира в голяма част от българския народен епос от това време, но епосът няма връзка с реалния Марко, който загива като турски васал, както знаем..
Марко Мърняевич. Сърбин си е според мене.
Всъщност за шопите дума не може да става да не са българи. Първо, ако идеме с тебе в шопско село и им кажем, че не са българи, за тебе ясно, ами и мене ще ме очистят на момента
))
Второ - откога датира тезата за сръбския характер на шопите? Не мисля, че е по-рано от Титово време. А интересно ще ми е и как се аргументира.
В последно време някои взеха да предявяват в Българиа претенции, че българи има къде ли не - във Румъния, та до Космоса. Това стана след 1990 г.;
По силата на историческите дадености България винаги е смятала за българи, и то е вярно, македонците и ЧАСТ от жителите на Тракия - останалите са турци и гърци. Същото се отнася и за Македония, където също има турци, албанци, гърци на юг.
Така, че господин Хаджи Костич е в грешка. ))
Сърбия и Гърция, поради това, че им се налага да владеят земи с българи, са принудени да обосновават това с Южни сърби а гърците - с елини славянофони. Само дето и едните и другите не смеят да кажат какви са наистина, че ще ядат бой.
/имам предвид в Кралевината и при Тито/
Войска, войска, ама трябва да знаеш да бегаш
)
http://9gag.com/gag/aEw2Vqp
) Е, 1980 - та - Титовата кампания срещу България. Не, Маркс и Енгелс не са българи. Крали Марко... за него е сложно. Във всеки случай фигурира в голяма част от българския народен епос от това време, но епосът няма връзка с реалния Марко, който загива като турски васал, както знаем.. Марко Мърняевич. Сърбин си е според мене.
Всъщност за шопите дума не може да става да не са българи. Първо, ако идеме с тебе в шопско село и им кажем, че не са българи, за тебе ясно, ами и мене ще ме очистят на момента
)) Второ - откога датира тезата за сръбския характер на шопите? Не мисля, че е по-рано от Титово време. А интересно ще ми е и как се аргументира.
В последно време някои взеха да предявяват в Българиа претенции, че българи има къде ли не - във Румъния, та до Космоса. Това стана след 1990 г.;
По силата на историческите дадености България винаги е смятала за българи, и то е вярно, македонците и ЧАСТ от жителите на Тракия - останалите са турци и гърци. Същото се отнася и за Македония, където също има турци, албанци, гърци на юг.
Така, че господин Хаджи Костич е в грешка. ))
Сърбия и Гърция, поради това, че им се налага да владеят земи с българи, са принудени да обосновават това с Южни сърби а гърците - с елини славянофони. Само дето и едните и другите не смеят да кажат какви са наистина, че ще ядат бой.

/имам предвид в Кралевината и при Тито/
Войска, войска, ама трябва да знаеш да бегаш
) http://9gag.com/gag/aEw2Vqp