16-10-2013, 03:27 PM
(16-10-2013, 01:51 PM)Иванов Пише: ...
Е, защо, аз питам
Прво да кажем нешто о другом Балканском рату.
Кривац је енглеска, која је свог древног пулена Грчку гурала да спречи излазак Бугарима на Егејско море. Исто као што је главни кривац, што Србија није изашла на Јадран, а Црна гора ушла у Скадар и албанију (АУ монархија се радо придружила енглеској у стварању тампон зоне Србима до Јадрана - стварању имагинарне вештачке албаније).
Руси, не желећи да уђу у рат са АУ-монархијом, енглеском, француском и немачком, притисли су Бугаре да одустану од изласка на Егеј, а Србе да се прикључе Грцима.
Тако да није било енглеске, Срби би целом Јадранском обалом данашње албаније имали море, а Бугарска би изашла на Егејско море, са тим да сам Солун, због готово 100% Српског становништва би вероватно био Српски. Питање других "грчких" области би било (ваљда) решавано мирним путем...
Што се тиче Шопова, апсолутно постоје записи унутар Српске Цркве, да је то Племе радило (вековима) на изградњи Константинопоља, све негде до појаве Светог Саве, када се углавном враћају у Србију (не одмах и не сви). Што је интересантно и данас постоје Срби (пореклом из Племена Шопи) који ЗНАЈУ да су њихови Преци радили рецимо водовод у Константинопољу. Конкретно има прича о једној Београдској породици (одлично их знам) пореклом са југа Србије (Македонија север) о томе. Знам и породицу Црнотраваца (сви одавно раде заједно - породично у САД - углавном) која је по њиховом предању радила искључиво зидине Константинопоља и њихово одржавање, а живели су наравно тамо.
Има и Византијских прича о свему томе и баш Шоповима, под тим истим именом.
Укратко има тога ТУШТА И ТМА, али неки воле да седе за компјутером, кликћу и сазнају нешто што вреди - НЕ МОЖЕ!
Укратко Црнотравци (из племена Шопи), али и сви њихови саплеменици (бар у Србији), изузетно су у свету познати по градитељском умећу. Немају ту никаквог пандама. Само да наведем да су СВЕ ЛИСТОМ фабричке димњаке од цигала по свету, правили ИСКЉУЧИВО Шопови! Да не наводим какве све имају трикове и вештине, пали би у несвест...
И дан данас важе за најбоље грађевинаре у свету у целом низу области нпр: зграде од цигала, па и цигла-камен и камен, водоводи, канализације, МА ГОТОВО СВЕ!
И сада неко пита, па где је извор за тако то (мисли интернет)?

Ако тога нема на интернету, не значи да није тако. Има нас и који знамо како је. Ко не верује, уопште не мора - апсолутно није обавезно. Али да своје глупости продаје као знање - мени неће.
Поздрав Иванову!
(16-10-2013, 01:44 PM)Иванов Пише: ...
За останалото - илирия, пирамиди, автохтонство... според мен тия неща не са доказани.
...
По всяка вероятност този празник Слава (който е много хубав) е възприет от православните, които не са сърби, в Сърбия, поради сръбското културно въздействие.
Хубав православен празник, защо да не го вземат и македонците.
Но преди 20 век този празник в Македония няма да се срещне. Казва се "Имен ден".
Нисам Иванове рекао пирамиде, већ тумули!
Разлика је огромна, а што се тиче доказа, било који археолог ће вам их показати у околини Ниша - час посла.
Немам намеру да доказујем овде и вама аутохтонство Српског и Бугарског становништва.
Поготову што је сеоба Бугара са Волге на Балкан доказана ствар у историографији. Сад што је том приликом 2% Булгара завладало и наметнуло своје име над 98% аутохтоних, друга је ствар. Наметнули су само народно име и НИШТА ДРУГО!
За аутохтоност Срба на Балкану, нема ни потребе доказивати!
Једини доказ насељавања Срба овде је Константин Порфирогенит са списом ДАИ. А тај спис је очити и доказани фалсификат у делу о Србима (и хрватима). Све остало, попут ЛПД и АК су изведенице из ДАИ, или исто ДОКАЗАНИ фалсификати.
Тако да Аутохтоност Срба нема потребе доказивати, доказана је археологијом, антропологијом, генетиком, етнологијом, изворима и само је проблем што плаћеници енглеза воде катедре за историју и НИШТА ВИШЕ.
Што се тиче Славе у Срба и Македонаца.
Македонци су је имали од вајкада, све по племенима и Именима Светих. Србија у Македонији није имала до 1912. НИКАКВОГ Црквеног утицаја. А ти као Бугарин, требао би да знаш, какав је био притисак Егзархије да се Македонцима одузме Слава и да се на тај начин учине само Бугарима. Као што ја Србин знам, колико смо ми Срби били робот АУ-монархије, а непријатељи и Руса и Бугара.
Битна ствар је да су Македонци, Бугари и Срби крвно исти, а што је још много важније Сви Православни. Па опет да поновим, све друге дебилне размирице ће решити Руси. Нисмо ни ми Срби били цвеће, али ни ви Бугари (ако дозволиш), а ни способни да решавамо питања самостално без кавге. Зато јачи од нас то најбоље може да реши.
Још једном Поздрав!