28-03-2015, 02:17 PM
Серију сам одгледао и мало ми је успорена и има гомилу бесмислених паралелних радњи. Не познајем много четнички покрет али сам видио да је Милосав Самарџић написао књигу у којој демантује чињенице из серије што значи да није историјски тачна. Толико година се чекало да се сними таква серија и толико је пара потрошено за нешто што је на крају испало без везе. Чуди ме да Радош Бајић није контактирао стручњаке за четнички покрет и од њих тражио податке кад већ он није знао чињенице.
Поред свега тога серија је направила велики помак у главама људи и у Србији и региону јер се снимила и серија о четницима. У Србији додуше неке локалне телевизије су већ приказивале документарне емисије о четницима (нпр. трстеничка ТВ Логос док је постојала) и комунистичким злочинима али ван Србије се четници и даље доживљавају као злочинци.
Поред свега тога серија је направила велики помак у главама људи и у Србији и региону јер се снимила и серија о четницима. У Србији додуше неке локалне телевизије су већ приказивале документарне емисије о четницима (нпр. трстеничка ТВ Логос док је постојала) и комунистичким злочинима али ван Србије се четници и даље доживљавају као злочинци.