27-10-2013, 12:49 PM
(27-10-2013, 11:08 AM)Др Милош Пише: Владимире мени је баба Шиповац из Невесиња, тако да јако добро знам ситуацију тамо и о чему причам. Жртве и злочини црвених се не доводе у питање, причам о стилу писања књиге. Што се тиче Куљића, алал вера на послератном јунаштву, али се по Гацку много ОЈУНАЧИО над старцима и невиним националним младићима, још док је био у партизанима... И то још под командом Шегрта. Е о томе причам Владимире. То се мало распитај по Гацку и околини ако већ ниси довољно упознат. Лично је Милорад Поповић забранио његову ликвидацију и освету баш због каснијих подвига у борбама. Толико.
Немам намеру да га браним нити да оправдавам његов злочин, само сам хтео да укажем на неке чињенице...
Зна се да је био код Шегрта, као и да је био предратни скојевац, а с обзиром да је, по причама људи који су га познавали, био много прек и "лак на обарачу" не чуди ме да је починио злочине и то не доводим у питање... Шегрт га је звао више пута у току рата да се врати код њега, али одбио је, а својим ратним, а поготово послератним подвизма је црвене "о јаду забавио"...
Такође је чињеница да је и фамилија Куљић много страдала од комуниста, рачунајући и његовог рођеног брата који је уз стравично мучење убијен...
Мени само нису биле јасне неке ствари, али си ми са овом информацијом да је Милорад лично забранио освету и његову ликвидацију разјаснио неке ствари и сад је и његов ратни пут много јаснији...