02-04-2015, 02:12 PM
Овим писмом нисмо ништа ново добили.
Има ту ноторних истина које нико нормалан не спори.
Но, постоји друга страна те истине, која је занемарена у говору. Да је ђенерал Недић ту истину изговорио, био би стрељан.
Ако се све сабере, савршено је јасно да су трагични српски фактор комунисти који су се се везали за аустроугара Тита, који је даље преко старих аустроугарских заштитника Енглеза унишио Српску државу.
Немци су били толико добри да је сва ратна штета која је "нам" је удељена после рата износила вредност 1/4 вредности бакра коју су извукли из Бора. Војску смо им, како и приличи нижем народу, хранили. ИТД.
И БУДАЛИ ДОСТА.
Све остало су историјске неминовнсти, које нису ексклузивне само у српском случају.
Признајем, за мене је изненађење да ама баш нико није реаговао на дописе г. Громовника. Да сведемо на суштину његов "езоповски језик", г. Громовник сматра да је зло Србије устанички покрет ЈВуО на челу са ђенералом Драгољубом Михаиловићем.
Ово је такав пронацистички испад г. Громовинка, да ја ту даље немам шта да додајем. А ви се преиспитајте. Дакле, пимсени смо, те знамо читати како је написато.
Има ту ноторних истина које нико нормалан не спори.
Но, постоји друга страна те истине, која је занемарена у говору. Да је ђенерал Недић ту истину изговорио, био би стрељан.
Ако се све сабере, савршено је јасно да су трагични српски фактор комунисти који су се се везали за аустроугара Тита, који је даље преко старих аустроугарских заштитника Енглеза унишио Српску државу.
Немци су били толико добри да је сва ратна штета која је "нам" је удељена после рата износила вредност 1/4 вредности бакра коју су извукли из Бора. Војску смо им, како и приличи нижем народу, хранили. ИТД.
И БУДАЛИ ДОСТА.
Све остало су историјске неминовнсти, које нису ексклузивне само у српском случају.
Признајем, за мене је изненађење да ама баш нико није реаговао на дописе г. Громовника. Да сведемо на суштину његов "езоповски језик", г. Громовник сматра да је зло Србије устанички покрет ЈВуО на челу са ђенералом Драгољубом Михаиловићем.
Цитат: Нимбус Пише:
Ето, на основу искуства, мени се чини да би нас поцепали горе него што су нас овако поцепали. То је тако, УЧИ НАС ИСКУСТВО, ма колико ја глуп био а ти паметан.
Јел'де? Па шта их је то спречавало, рецимо, 1999. да нас бомбардују тепих системом и да овде не остане камен на камену? И шта их то спречава да нас управо сада, у овом тренутку нападну са свих страна, пошто смо јелте окружени НАТО, и да заврше с нама једном за свагда, кад нас већ толико мрзе?
(НАПОМЕНА: Ништа их није спречавало, али нас нису тако бомбардовали, па им хвала на томе. Истина, јесу у неколико случајева, али ми треба да се запитамо зашто су то радили. И јесу нас бомбардовали СВИМ ЗАБРАЊЕНИМ СРЕДСТВИМА, па и осиромашеним уранијумом, за који јелте није доказано да је штетан, сем што се број карцинома од тог времена умногостручио)
(Јуче 05:59 PM)Нимбус Пише:
Чим је Хитлер напао СССР, наши комунисти би исто поступили како су поступили. Доказ је што су поступили тако. Шта би утој ситуацији наши цариници радили и како би нешто спречили, стварно не знам.
Значи, кажеш комунисти би исто поступили као што су поступили - кренули би да пале архиве и пљачкају благајне општина по Србији, да вешају угледне домаћине и убијају по селима, а наши жандари и војници би седели и све то - гледали?
(НАПОМЕНА: То, да смо остали верни тројном пакту? Или како? Да се ДМ није побунио?)
Добар си.
Ово је такав пронацистички испад г. Громовинка, да ја ту даље немам шта да додајем. А ви се преиспитајте. Дакле, пимсени смо, те знамо читати како је написато.