07-04-2015, 01:29 PM
(07-04-2015, 10:07 AM)Николај Пише:(07-04-2015, 03:51 AM)мунгос Пише: Просвјетаре, љепо је то све што написа, само што је то нереалистично. Таквога плана ђе би се сви Срби окупили није било још тамо неђе од друге половине 19. вијека.
Београдска политика је имала "више циљеве" - како окупити несрбе, уз то српске душмане!
Читам прије пар дана путешествије Саве Бјелановића по Србији. Човјек се чудом чуди ђе се ови заклињу у Рачког и Штросмајера и пита сам себе јесу ли сишли с памети! И иде тако од једног до другога и покушава их убиједити "то су нам душмани - а не браћа", али брез икаквога успјеха.
Васо Пелагић и босанско-херцеговачки устаници поручују Србији: "Ми би с вама у једну српску државу, а ако нас нећете, правићемо своју српску државу." Исто поручују и босански четници Дражи сто година касније!
Ма шта ми рече. Па што не дигосте устанак 1804. да помогнете браћи у Србији, него ћутасте до 1875.
Палите џамије 1992. године кад је цео свет за њих, уместо лепо 200 година раније, као ми овде по Шумадији и сад нам је мирна глава. Ако нисте то радили на време, нисте требали ни тад.
Администратор си а пишеш којешта. Ево једна за тебе :