27-04-2015, 02:33 PM
(27-04-2015, 01:21 AM)Златко Пише: Ево га земљак несрећни, помешао све на гомилу јадан.. био је деда радикал, волео краља а послао децу фала Богу на исправну страну да се боре против ових што чувају стражу Немцима док убијају српску децу:
Цитат:Mog dedu (Pantelija Dudic - Valjevo) su zaklali cetnici ispred njegove kuce samo zato sto su mu sinovi bili u pratizanima, a on je bio radikal i voleo je kralja. Ne razumem kako se mogu rehabilitovati ljudi koji su cuvali straze nemcima dok su streljali decu u Kragujevcu.Шта њему објашњавати кад се по његовом деди-прадеди Драгојлу (или шта му већ дође) зову основне школе по Србији... зато му коментар има највише позитивних гласова.
А откуд он зна да су му баш четници убили деду? Причали му отац и стриц партизани?
"Добро упамтите ове координате: уторак, 28. април 2015. године, 20 часова, Други програм Радио Телевизије Србије.
Добро их упамтите јер је то термин првог емитовања једног објективног филма о Другом светском рату на државној телевизији у историји Србије: документарног филма “Генерал Михаиловић – Херој и казна“."
Самарџићу, да ли то значи да "Равногорска читанка" није била објективна. Добро се сећам да је то приказивано 2002. године на РТС-у. Нема потребе да наглашавам да ја нисам експерт за историју Другог светског рата на овим просторима, али чини ми се да је то била објективна серија. Мислим да се појављивао и Звонко Вучковић.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!