29-04-2015, 02:17 PM
(27-04-2015, 02:57 PM)Ђуро Пише: Ја гласам за Демократију. Занима ме како су изгледале новине у вријеме погрома, насилног увођења комунизма, СКОЈ-а и АФЖ-а. Негдје сам прочитао да су Скојевци ометали продају Демократије.
Прихвата се Демократија!

Ометање је преблаг израз. Имали су обичај да полију новине бензином па да запале. А осим новина гореле су и руке колпортера.
(27-04-2015, 03:48 PM)Felix Пише: da, najbolje je da slikaš Demkratiju, samo bolje nego prošli put (stavi negde gde ima više svetlosti ili najbolje iskeniraj ako imaš skener). Što se tiče konvertovanja u tekst, otom potom, i to zahteva vreme i intervencije. Bitno je da se dobro iskenira onda je odrađeno 90% posla. Ako imaš vremena skini program koji sam pomenuo, jednostavno je.
Покушаћу да фотографишем, па да скинем програм, па да конвертујем. Мало сам скептичан будући да су новине у лошем стању, на неким местима су реченице нечитке. За почетак ћу прекуцавати неке мање и мени интересантне текстове. Стављаћу их у рубрика "историја". Ако се администратори не слажу, нека преместе.
(27-04-2015, 05:38 PM)Милослав Самарџић Пише:(27-04-2015, 10:30 AM)Vlad Alekš Пише: Nikolaj, hvala na odgovoru. Ako drugi čitaoci imaju odgovore na ostala pitanja - dobrodošli su.Одлично, гласам за ''Поруке''!
Imam još neke tekstove koji mogu biti interesantni za Poglede. Na primer, ako ste zainteresovani, mogu da fotografišem i postavim čitav taj deo iz sabranih dela Jovanovića koji se odnosi na period 1941-1944. Pa da Felix konvertuje. Imam i "Poruke" od istog autora. Ili zbirku tekstova iz časopisa Glas kanadskih Srba i Demokratska misao, od Fedora Rajića, saradnika Adama Pribićevića. Zatim svih 7 brojeva Grolove Demokratije iz 1945. godine. Pa "Stranački pluralizam ili monizam" od Koštunice i Čavoškog. Itd... Dajte neki predlog kako i kojim tempom da to postavljamo.
Прихвата се!

Приближава нам се годишњица Титове смрти, поставићу један пригодан текст.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!