02-11-2013, 08:37 PM
(02-11-2013, 07:47 PM)Милослав Самарџић Пише: ...
Ко верује у тзв. НОВ, не може прихватити да је постојао план искрцавања на Јадрану, и то са четницима - па ма какве ти доказе износио.
Ја верујем у план искрцавања на Балкану (факат...), али не видех ДОКАЗ за Дражу у том светлу? Разговори, планови, програми, често умеју бити не искрени и лажни. Што би сад ја веровао британцима да су противно СВИМ њиховим милион пута доказаним интересима и радњама овде, хтели да подрже Дражу? Зар није то једна од милион енглеских лажи, ма само ка Дражи?
Шта се у осталом том причом добило на терену?
ЈВУО се сконцентрисао близу Далмације и био дебело уздрман од немаца, али то исто је било и репезанима. Значи и тито је фингирао у "договорима". Па исто то тврде и титовци: "Скупили смо се да помогнемо десант англиканаца".
Али за дивно чудо, некако нису били изненађени изостанком истог...
Да би ТАДА, англиканци дали оружје и италијане тити, а не Дражи?
Значи, далеко од тога да сам љубитељ НОВ, али далеко и од тога да сам љубитељ Дражиних душмана и да им верујем, упркос безброј доказа да лажу.
(02-11-2013, 07:48 PM)Милослав Самарџић Пише: ....
Поклањање им се уклапало у ратни план: да Немци и Руси имају што веће губитке.
Наравно, чак је и чирчила сиктао од радости кад су немци напали СССР!
Говорио је у стилу: "Е сада мож да седнемо и кројимо геостратегију како нам одговара, а ови нека се искољу да буду после ништа".
Тако су и Србима искројили геостратегију...
(02-11-2013, 08:28 PM)Chicot Пише: ...
Ма знам, њима нема помоћи.. Зато они воле записнике јер се њима може манипулисати, пошто се у њима не види контекст и суштина. Тако, према записницима испада да је PRESIDENT у ствари Черчил, а не PRIME MINISTER како би иначе требало..
Ово је више за оне које ово стварно интересује, а у ранијим постовима нисам детаљно указао на везу Медитеран - Балкан и разговор Рузвелта и Брука и фамозних 7 дивизија.
А показао си суштину и контекст, алал вера!
Боље да ниси, или сам ја негде нешто пропустио...
И хитлер је маштао о неким силним армијама, које ће да спасу немачку. Па и дођоше му СОВЈЕТСКЕ армије да спасу немачку од њега.
А тих 7 дивизија је изгледа магична снага која је требала да спаси Балкан од тита?
Мош мислити 7, па још дивизија!
Могли су англиканци да се жене, али ниЈесу то знали...