10-05-2015, 12:30 PM
Право да вам кажем, ја сам мислио да је ово нека тема о српској вардарској Македонији. Ова данашња држава Македонија је комунистичко копиле и званично име јој је Бивша Југословенска Република Македонија. Вардарска Македонија је и дан дањи за мене мистерија. Шта је она, чија је, који људи живе тамо, ко су заправо "Македонци"? По мени, то је српска територија. Историјски, правно, културно, религијски. Тамо је Душан крунисан за цара. Тим крајевима су касније владали српски феудалци. Након турске владавине, тај крај су ослободили Срби. Тада су тамо живели Срби, Цинцари, Арнаути, Бугари, Турци. Не знам у којим процентима, вероватно пописа и нема. Македонаца тада није било. Тамо је била СПЦ, није било никакве македонске цркве. Вођа Илинденског устанка, на пример, био је Цинцарин Питу Гули.
У краљевини Југославији је постојала Вардарска бановина. Тамо је убедљиво изборе добијала Демократска странка. Њен лидер је био Михаило Кујунџић, потоњи Дражин сарадник. Сви остали чланови главног одбора ДС-а из те бановине су били Срби. Гледао сам кандидатске листе и осталих странака на изборима из 1935, ти људи су углавном били Срби. Појављивао се по неки Цинцарин, и по неки Турчин, или што бисмо модерним језиком рекли "бошњак".
Комунисти су забранили повратак Срба након "ослобођења" од окупатора. Остатак Срба су помакедончили. Срби су скидали наставак ић са презимена. Апсурд је, на пример, да се унук Јована Стојковића Бабунског данас не презива Стојковић већ Бабунски.
Време је за четничку акцију у Македонији. Исто као и пре 100 и кусур година. Али има ли ко да је организује?
У краљевини Југославији је постојала Вардарска бановина. Тамо је убедљиво изборе добијала Демократска странка. Њен лидер је био Михаило Кујунџић, потоњи Дражин сарадник. Сви остали чланови главног одбора ДС-а из те бановине су били Срби. Гледао сам кандидатске листе и осталих странака на изборима из 1935, ти људи су углавном били Срби. Појављивао се по неки Цинцарин, и по неки Турчин, или што бисмо модерним језиком рекли "бошњак".
Комунисти су забранили повратак Срба након "ослобођења" од окупатора. Остатак Срба су помакедончили. Срби су скидали наставак ић са презимена. Апсурд је, на пример, да се унук Јована Стојковића Бабунског данас не презива Стојковић већ Бабунски.
Време је за четничку акцију у Македонији. Исто као и пре 100 и кусур година. Али има ли ко да је организује?
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!