07-06-2015, 12:07 PM
Цитат:Звонимир Матијевић, свештеник Бањалучке бискупије, рекао је папи да је током рата преживио властиту голготу, био заточен у српском логору, да су српске снаге побиле осам свећеника, да су бројне часне сестре страдале. Завршио је своју “исповед” речима: “Опраштам им”.
...папа Фрањо је пољубио руку и казао да моли за његову милост.
Затим је услиједило свједочанство фра Јозе Пушкарића, члана Фрањевачке провинције Босне сребрене, који је рекао да су “наоружани српски полицајци 14.5.1992 године ушли у Жупну кућу и одвели ме у логор, гдје сам провео 4 мјесеца: 120 дана се чинило као 120 година па и више, живјели смо у нељудским увјетима, мучили. Видно узбуђен, фра Јозо Пушкарић рекао је да је добио храну од Фатиме, муслиманке. Признао је да је пожелио да умре,али се жеља да преживи темељила на томе да сутра и свим људима могу свједочити о страхотама рата. “Опростио сам својим мучитељима”, каже фра Јозо Пушкарић.
Фра Шумадија је у потресној свједоџби додао и то да опрашта српским борцима што су се борили против усташа и муџахедина и одбранили српску нејач!
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.