11-11-2013, 12:40 PM
(11-11-2013, 12:00 PM)Громовник Пише:(11-11-2013, 01:09 AM)Вања Пише: Па и ти официри су људи.
Што ће рећи да је сасвим у реду да се опијају по кафанама уместо да врше припреме за одбрану своје земље?
Ја нисам рекао да је у реду, већ да не знам што одмах скачу сви на то, шта је чудно и да је било тако. Мислим да је била жеља да се прикаже неспремност наше војске на рат.
Овај серијал колико се мени чини ће у центру имати обичан народ, верујем да ће Таралићима један син бити у партизанима један у четницима.
Али оно што ме погађа је што изгледа неки очекују обрнуте партизанске филмове. Како су некад сви четници били исти у партизанским филмовима, неки тако сад очекују да сви комунисти буду исти у неком филму, наравно сви лоши и исти.
Прва епизода и нема неких разочарања. Прво, драмска је серија, друго, не видим политичку обојеност. Треће, циљ је мени се чини да се ухвати нека средина, да се стави у центар српски народ, не четници или партизани, што би свакако и требало да буде тако.
У суштини, комунисти су одмах пре пуштања серије скочили да је то ''фалсификовање'' историје па би то верујем требало да значи нешто.
„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.
Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)