11-11-2013, 02:02 PM
(11-11-2013, 01:03 PM)Громовник Пише:(11-11-2013, 12:40 PM)Вања Пише: Али оно што ме погађа је што изгледа неки очекују обрнуте партизанске филмове. Како су некад сви четници били исти у партизанским филмовима, неки тако сад очекују да сви комунисти буду исти у неком филму, наравно сви лоши и исти.
Ја сам једино очекивао да се испоштује историјска тачност, и да се комунистички врх прикаже онакакав какав је заиста био, немилосрдан, опортунистички, жедан Српске крви и вила на Дедињу.
Очигледно тако нешто видети нећемо.
(11-11-2013, 12:51 PM)Alex Пише: E, to ti je "dramski element". Da sa bradom je tačno to. Ali moramoa razumemo činjenicu da se serija ne snima za nekog dobrog znalca, već sa "masu" - zamisli da su Draži prikazali ćosavog, svi bi ispljuvali Bajića kao "izdajnika, boljševika" itd.
Хоћеш рећи да маса не треба да зна како је заиста било, и како је Дража рецимо изгледао ратне 1941. године?
Не видим заиста зашто би га ико пљувао због поштовања историјских факата. Једна обична фотографија Драже из 1941. би објаснила ствари. С друге стране, ево видимо да га и овако пљују СКОЈ-евци, па ником ништа.
To je stvar dokumentarnog filma... Da su ga predstavili ćosavog, nikad ga ne bi prihvatili.