11-11-2013, 03:19 PM
(11-11-2013, 02:39 PM)Вања Пише: Не слажем се, то зависи од тога какав је официр човек, а прво као да није било таквих официра у нашој војсци, од Српске војске до данашње? И овде је приказан један официр, не више њих, тако да нема никакве генерализације. Као што рекох, у центру је српски народ, и овај први серијал се веже за Србију, где су ипак већина мислим били Срби у војсци. Нико није рекао да није било тога да су војску саботирали како Хрвати и други, па на крају и комунисти.
Па нико није рекао да није било тога, али то у серији нисмо видели. Видели смо само пијаног Српског официра коме су прече теревенке од одбране сопствене земље. А с обзиром да је управо од тих Српских официра касније створен кор Дражине војске, закључак се сам намеће.
(11-11-2013, 02:48 PM)Alex Пише: I odakle ideja da su "Naši oficiri" tako predstavljeni? Pola od njih su bili Hrvati, za deset dana postaće ustaše....
Нисам приметио да приказани официр говори Хрватским дијалектом.
(11-11-2013, 02:39 PM)Вања Пише: Да се прикажу сви комунисти као крвожедни фанатици антисрпски настројени шта би тиме добио? Па обрнути партизански филм. Приказаће их верујем као фанатике који верују у победу СССР-а, то мислим на водеће комунисте, а свакако обичан ратник партизан није био такав. И не мора да значи да је комуниста био ''жедан српске крви'', то је генерализација.
А где сам ја поменуо "све" комунисте? Ја сам написао да бих желео да видим јасан приказ комунистичког врха односно вођства. За обичан народ је јасно да је био залуђен. Мада је и хуманистички приказ оног комунисте из прве епизоде (једног од Таралића ваљда), тактички приказан. За жеђ за Српском крвљу морам да се исправим, да не би била генерализација - у питању је жеђ за крвљу "великосрпске буржоазије, четничке клике и осталих ненародних елемената".
Е сад није изгенерализовано.
(11-11-2013, 02:02 PM)Alex Пише: To je stvar dokumentarnog filma... Da su ga predstavili ćosavog, nikad ga ne bi prihvatili.
Онај ко га је прихватао до сада, није га сигурно прихватио због браде. Исто важи и за оне што су га до сада мрзели и клеветали, нешто не верујем да ће после Бајићеве серије напрасно да га прихвате, и то зато што има браду од самог почетка.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!