14-11-2013, 06:12 PM
(14-11-2013, 03:34 PM)Alex Пише: ...
(14-11-2013, 02:49 PM)Лепи Бора Пише: Имали су малтене класичну падобранско десантну вежбу и наравно одређен број мртвих, али су разбили револуционарне крвосерце. У тој мери да је тито, са упрљаним гаћама од измета, тражио да побегне на запад да би наставио "борбу".
Ti možeš da maštaš šta hoćeš, imaš spisak izvornih podataka.
Recimo da sam Felps, komandant "P. Eugen" divizije koaj je spasila ostatke padobranskog desanta u svojoj knjizi i sam rekao da ga je dočekala šačica živih padobranaca. Sve ukupno preko 500 padobranaca je ubijeno.
Što se tiče partizana koji su na zemlji dočekali udar nemačkih kopnenih snaga, Felps, opisuje partizane na sledeći način:
...

Немам ја никакве "изворне податке", али имам изворно лично добро познавање аустријског менталитета. Овде је тема Дрварски десант немаца, којом приликом је РАЗБИЈЕНА група репезана са њиховим брозом. Тај да подвучем, успешан десант, је изведен у дубокој позадини у окружењу, па дал су немци имали 2, 502, 1002 мртва, није уопште много битно. Ни за исход другог рата, ни за исход те битке коју су немци добили.
Битно је само, да нека аустријска историЋарска мешина, а који видим воли хитлерове официре (љубав на први поглед и рану младост, предпостављам), очигледно прича неке небулозе о пропасти тог десанта. Величајући тако овде и броза као анти немачког борца.
Наравно да је броз помогао његове римокатолике (нпр) крвате, па да га пивопија обожава, као што обожава и његове СС опицире...
И још нешто, ово је Српски форум, па ако ми не пада на памет да читам на њему Руски, тим пре ми се не читају енглеско немачки исл. швракописи. Тако да не очекуј да (бар ја) и погледам те твоје изворе и велике вредности. Јер је све то НЕ битно, крај (требало би...) опште познатих битности.
Саму серију, нити гледам, нити је могу коментарисати - не занима ме.