14-09-2015, 07:40 PM
(14-09-2015, 07:49 AM)Vlad Alekš Пише:Саветоваћу то што сам већ саветовао у оном тексту горе. Само да нагласим да није поента у сарадњи са западним десним партијама, већ у коришћењу њихових искустава. Замисли само колико дуго оне трају - пропадоше и Маркс и Енгелс и безброј партија, а оне су ту... Само на основу тога лако је закључити да се итекако разумеју у државну управу и уопште у све што спада у политику.(13-09-2015, 12:07 AM)ПРОСВЕТАР Пише: Перфидни Енглези бајаги "изгласали" ову тешку комуњару код Лабуриста!
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-ima-l...1#pid45871
Комунизам је одувек био у Лондону и Џујорку а не у Москви!
У односу на овог типа Путин је тешка ултра'десница!
Od trenutka kada je Marks proteran iz Nemačke, sedište komunizma se premestilo iz Pariza u London.
Samardžiću, evo, konačno pročitah ovaj tvoj primarni tekst.
A podatak da si postao politički savetnik baca potpuno novo svetlo na tvoj lik i delo.
Saradnja sa Republikancima i Konzervativcima nije loša, ne možemo da idemo mimo sveta. Međutim, postoje partije na Zapadu koje se meni mnogo više dopadaju. Na primer UKIP. Predsednik se zove Najdžel Faraž. Ne znam kako oni sada stoje u britanskom izbornom telu, ali mislim da im se smeši svetla budućnost. I ne znam koliko je uticajan Vaclav Klaus. On već godinama nije predsednik, a ne znam kako se kotira njegova partija.
Za tebe imam konkretno pitanje. Šta ćeš posavetovati Dverjane? Da li ćeš preporučiti nešto iz svetle demokratske tradicije Srba? Ovo što sam naveo u nekom od prethodnih komentara u vezi sa Acom Stanojevićem nije loše. Da ponovim, on se posvetio partiji i zakonodavnoj vlasti. Nije ulazio u izvršnu. Dakle, razdvajanje države od partije.
I šta ćemo sa demokratijom po strankama? Kakav ćeš savet dati? Da li će u Dverima članstvo birati rukovodstvo ili obratno?
I na kraju jedno jednostavno pitanje. Vidim da u tekstu spominješ Berđajeva i Ljotića. Šta si čitao od njih?
А наравно ако је могућа сарадња која би нам донела корист, или макар која нам не би нанела штету - што да не.
Да, добар ти је тај пример са Ацом Станојевићем. То је то. Дакле, и ми смо имали десне партије пре рата, али проблем је што 1990. године нису обновљене, већ су све партије постале левичарске/социјалистичке.
Од Љотића свашта нешто још од 1990. кад су почели да деле његови по Србији, а од Берђајева неку књижицу, немам појма како се зваше. Што?