17-11-2013, 04:41 PM
(17-11-2013, 12:30 PM)Felix Пише: Ниси ти то тако представио пријатељу, нити тебе интересује чисто историографски аспект ствари. Тебе интересује политика. Ти си овде крупним црвеним словима и острашћено кренуо да избацујеш политичке пароле ("Смрт странкама, слобода Србији!") и да се обрачунаваш - ничим изазван - са "паразитима" (предратним политичким партијама). Такав приступ нема "и" од историографског.
Неколико пута си поновио да је Љотић спашавао Србе - ко' да то овде неко негира. Само је питање што је он то урадио, и ту се ми разликујемо. Ти сматраш да је то чинио зато што је и он ето Србин (само завађен са другим Србима и заблудео - исто прича и Бајић за комунисте), ја кажем из пропагандних/инструменталних разлога.
И изађи на чистац већ једном и одговори на једноставно питање: Да ли је Љотић био злочинац или не?
Хајде се врати на почетак теме па види на шта сам реаговао!
Кренула је харанга како је брошура фашистичка пропаганда, а у њој нема ничега од помена фашизма, не помињу се јевреји нити било каква прича друго до међусрпским односима.
Ја сам навео да је човјек страдао у казненој експедицији и да је са групом људи спровођен на губилиште, а да их је Љотић спасио.
Навео и да је био свештеник Српске Православне Цркве.
Према томе, Ти овдије вршиш пројекцију о Љотићу, мада се не ради ни једним словом о њему него о брошури која је окарактерисана као ФАШИСТИЧКА ПРОПАГАНДА!
Да ли ти знаш шта је историјска грађа и како се дијели?
А мој одговор на постављену тему је био:
Цитат:Шта је у књизи окупаторско?
Добио сам књигу на поклон и прочитао па ме интересује шта је у вези ње проблематично?
Књигу је писао свештеник Српске Православне Цркве.
Гдје ја спомињем Љотића?
Пријатељу,
данас није 1943., него 2013.! Да, странке су смрт, а Србији је потребна слобода!
Искрени сам монархиста са ослонцем на локалну самоуправу као организацију. Да ли је то идеализам, то је мој проблем.
Љотић је био за скупштину сталежа, што ни под разно не улази у ово моје размишљање, па се и са те стране не поклапам са њим.
И опет те питам,
како сам то ја хвалио Љотића на теми гдје од првог одговора причам о брошури?
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.