25-11-2015, 09:40 PM
Seo sam i procitao citavu ovu temu od pocetka do kraja. Proslo je vremena, slegli se utisci, a i obnovilo se gradivo malo. Prvi utisak je koliko su neki Srbi dobrocudni i pored svih lazi koje su komunisti decenijama ubacivali u glavu naroda, pa su se do kraja nadali da ce serija biti pomak u razumevanju DSR. A onda je usledila cuvena scena sa klanjem, pa tesko razocarenje. Drugi utisak je veliki broj dragih nikova koji se vise ne javljaju na sajtu. Mnogo nedostaju, bez obzira na razlicita misljenja. Posebno je zanimljivo sta su sve rekli zvanicni istoricari, ili, preciznije, istoricari iz institucija sistema, i to ne samo ova dvojica iz ISISa (a nije islamska drzava). Videh i jednu raspravu mr Zorice Jankovic o Sipskom kanalu. Promaklo mi je to prvi put, pa mi bilo zacudo otkud njen tekst o ovoj temi kad ona nema nikakve vaze sa temama vezanim za DSR. 

Jedino pitanje koje je ostalo nereseno je ono vezano za samog autora. Da li je on jedna korumpirana baraba ili je neznalica koji se dohvatilo teme koju nije mogao da savlada, ali ga je bilo sramota da to prizna. Ili je i jedno i drugo.
Ovako uzevsi temu, sa malim intervencijama, mozemo videti i kao jednu knjigu, svedocanstvo vremena o tome na kom intelektualnom, saznajnom, moralnom i politickom nivou smo svi mi ziveli sredinom druge decenije 21 veka.

Jedino pitanje koje je ostalo nereseno je ono vezano za samog autora. Da li je on jedna korumpirana baraba ili je neznalica koji se dohvatilo teme koju nije mogao da savlada, ali ga je bilo sramota da to prizna. Ili je i jedno i drugo.
Ovako uzevsi temu, sa malim intervencijama, mozemo videti i kao jednu knjigu, svedocanstvo vremena o tome na kom intelektualnom, saznajnom, moralnom i politickom nivou smo svi mi ziveli sredinom druge decenije 21 veka.