15-12-2015, 01:27 AM
(13-12-2015, 01:45 AM)Милослав Самарџић Пише:
Мунгосе, пређи на неку озбиљнију литературу.
Што се тиче онога о довођењу усташа и осталих у Србију 1941, немачка документа из тога доба су позната, а ничег сличног нема.
Такође ни у недићевским документима.
Ни у усташким.
Ни у љотићевским.
Нема дакле нигде сем у накнадним љотићевским списима. Па ти размисли.
Ја користим увијек најразноврснију литературу. Шта веле Њемци, шта веле Талијани, Срби, ови, они....
Да је Србија била поприште рата као Босна (захваљујући Недићу није), мислим да би било још горе него у Босни што се страдања тиче. Хитлер је 27. март схватио лично и то се код њега што се тиче његовог односа према Србима до краја рата није примијенило.
Ако Љотићевци лажу (наводи се Титина изјава из Пролетера - могло би се то провјерити), не лажу други - павелић се састао са Хитлером зна се о чему су разговарали. Сам се нудио да помогне Њемцима да среде ствари у Србији (а да њему Њемци помогну да потамани Србе).
(13-12-2015, 11:59 AM)Николај Пише: Ако ћеш да верујеш иди у цркву, "верници" немају шта да траже у историографији.
Немају.
Али исто тако и твоја изјава да је нешто лаж не базира се на ничему другом осим што ти велиш да је лаж.
Неко ко је седамнаест пута рањаван, сигурно има кредибилитет да се оно што он каже не назива лажима без икаквог доказа.
Каква би била судбина Србије да није било Недића? Да ли треба бити некакав свјетски стручњак да би схватио да би била расцјепкана између околни народа (ако због ничега другога а оно што Њемци сами нијесу имали довољно снага да не би прибјегли томе да ангажују оне који су вољни са стране).
Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"