19-11-2013, 03:15 PM
(19-11-2013, 03:01 PM)Громовник Пише:(19-11-2013, 12:00 PM)Felix Пише: Не знамо да би окупација Вермахт па потом СССР била боља од окупације Вермахт па Тито.за покољења.
То нигде нисам ни назначио а камоли написао. Само сам рекао да је Немачка окупација трајала 3 године а савезничка много дуже. На Немце зато данас гледамо као на окупаторе, а на савезнике?
Илити, да ли због тога што је Љотић помагао окупатору у хапшењу четника и партизана мислиш да је политичка линија Краљевине Југославије једина исправна?
Раније (на старом форуму) сам рекао, пре 27 . марта принц Павле, после 27. марта (настанака НДХ, злочина и доласка на власт пете колоне у Србији) Дража Михаиловић.
(19-11-2013, 03:01 PM)Громовник Пише:(19-11-2013, 12:00 PM)Felix Пише: Ипак, као што рекох, оно што знамо, јесте ко је "продао душу ђаволу" и издао свој сопствен род и остао тамна - шта ми је! - црна мрља у историји српског народа, а ко је остао светао за покољења.
Не рече ми да ли су и Српски деспоти након Косовског боја такође продали душу ђаволу и издали сопствени род? Или Коџа Милош који је и Турски турбан носио?
Мислим да паралела не стоји а објаснити то захтевало би отворити нову тему на другом месту. Ипак, који деспоти? Бранковићи - насупрот увреженом суду - су од почетка до каја били љути притивници Турака (уз све уступке које су морали, нарочито Ђурађ, да праве). Али ни Деспот Стефан Велики ни можда један од највећих државника и политичара на овим просторима - Ђурађ Бранковић - нису били турски подрепаши, слепи послушници и трабанти. И у таквој - вазалној - Србији имали су много више аутономије и своје политике него што је Мита чак и желео у својој вермахтовској Србији, тј. Југославији. Тачно је, Стефан је ратовао за Турке, и то храбро, али у свом "вилајету" није имплементирао османску политику - куповао је време да једног дана удари по Турцима као Лазар пре њега или као што би то Душан урадио да је поживео.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.