29-02-2016, 04:34 PM
(29-02-2016, 03:28 PM)ватхра Пише: Објасни ми ово:1. Коме шаље извештаје? И ко их види? Прво то..
Цитат:- Халјард званично укинут 3 септембра- како је Халјард званично укинут 3. септембра, кад је наставио да ради и после тога и да шаље извештаје? Имаш овде постављен извештај евакуација Халјард мисије, закључно са 27. децембром кад је евакуисана мисија.
- замишљен да одради посао једнократно (о чему сведочи број 225 за АЦРУ када је завршена евакуација 10)
- након те евакуације, надлежност и контрола над операцијом пренета са ОСС на АЦРУ, односно на 15АФ. То је имало свој смисао и позадину, али ћемо о томе касније.
- на основу чега си закључио да се број од 225 евакуисаних односи само на евакуације 9/10. августа? У ком документу то пише??
- због чега у првој ставци наводиш да су за АЦРУ евакуације само до 10. августа, а у другој да је после тога ”контрола над операцијом пренета са ОСС на АЦРУ”? Како кад си малопре навео да је у првој био надлежан АЦРУ?
Што се тиче извештаја Халјард, имаш ли редовне извештаје или само финални? Како је Халјард успео да евакуише 320 авијатичара до 3 септембра, а у финалном видимо 343? А пише да су од тада евакусали још 60 авијатичара?
Прилагођавали су се ситуацији, и монтирали бројке према службеном статусу.
Зашто Рузвелт нема никакву информацију о Халјарду, после 3 септембра, зашто су ти авијатичари уписивани као спашени са Балкана, да се не зна тачно одакле и када? Зашто је све транспарентно до краја августа, а после тога увијано у обланде, генерализацијама, уопштавањима? Зашто стејт департмент не зна да ацру још увек ради, него каже "повукли смо их", 2 месеца пре него што су изашли из земље?
Зашто Честон Рузвелту трља на нос да су њихове активности само у Југославији онемогућене активностима дипломата? Да само ту важе посебни принципи?
2. Зато што је након тога одговорност пребачена са осс на 15 аф (на ваздухопловство генерално). Зато и постоји службени извештај Доновану само о о тој операцији, и не постоји званични извештај о евакуацијама упућен њему након тога. Зато је конкретно у бројку говорио само о тој евакуацији, а после уопштавао ("преко 200", "преко 300"), јер је ОСС -у одузето право да има контролу над АЦРУ. Морао је да се прави да је неупућен у детаље, јер за то више није био надлежан.
3. Написао сам "надлежан АЦРУ, односно 15 АФ". Имлицирајући да је тада АЦРУ постала формално ваздухопловна јединица, односно пребачена у ваздухопловство из "операција".
Одговорио сам ти иако је договор да ти образложиш оптужбе.
Дакле, шта сам фалсификовао? Шта је лупетање, шта не пише у документима? И у којем документу није писало оно што сам навео?
Лепо одговори ставку по ставку, као ја теби горе, да се рукујемо и да поставим као што сам обећао.