01-04-2016, 03:17 PM
(25-03-2016, 05:57 PM)Милослав Самарџић Пише: Ниси доказао те тврдње о непристрасности и малициозности. А нисам ја ту шта много тумачио, ређао сам факта, тумачење долази само по себи.
а) Није из политичких, него из формално-правних. Зашто није осудила Аћимовићеву Комесарску управу? Она је била основана по закону.
А ако гледаш то о легалности, онда иди корак и испред кнеза Павла: он је извршио државни удар сменом и протеривањем Стојадиновића. Друго, и после 6. септембра 1941. влада је имала исти став према Недићу. Вероватно је ово ражаловање и дошло после 6. септембра 1941, пошто је Недић постављен 31. августа 1941.
б) Ово је сасвим јасна ствар, не знам зашто то потежеш? Недићева влада није спашавала, већ Дража; он је слао људе преко Дрине да спашавају народ.
а) Како је кнез Павле извршио државни удар сменом и протеривањем Стојадиновића? Зар није монарх по уставу 1931. овлашћен да поставља и свргава председника Владе?
б) Свако је имао своју улогу. Дража је пружао отпор, Милан је колаборирао. Немој мешати те две работе. Елем, ево једне хипотетичке ситуације. Крену Бугараши са истока, дочим Арнаути са југа, и ми Србијанци немамо где да бегамо него правац Република Српска. И шта би се десило када нико тамо не би организовао прихват нас избеглица, цирка пар стотина хиљада? Где бисмо спавали, шта бисмо јели?
Да ли је Недићева администрација организовала прихват избеглица? Из Словеније, из НДХ, из Маћедоније, са Космета? То ја тебе питам, на то мо пружи атвет.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!