26-11-2013, 07:47 PM
(26-11-2013, 03:12 AM)Alex Пише:Како нема логике?(25-11-2013, 06:40 PM)Ратко Пише:(25-11-2013, 08:23 AM)Николај Пише:Не бих да те исправљам, само кажем да му је понашање уљудно и честито, па у том смислу одскаче од гомиле из воза.(25-11-2013, 12:41 AM)Ратко Пише: To нису четници, већ дезертери - као што сте и написали.Исправи ме, али зар није и тај будући четник дезертер? Док Мирковић пизди што му нема возача, он пуцка листове поред Дрине, онда налази неко дете, ставља га у кола, а онда возом и пешке долази у родно село, иако још рат траје. ОК, спасио је дете, мада је оно већ било са неким људима тамо, али није дужност војника да изиграва бебиситерку у рату, могао је то дете да остави некоме на чување.
Један међу њима не пева, не пуца и не пије (будући четник).
А кад већ неко помену пуковску заставу, и та сцена је безвезе урађена. Словенац прво не дозвољава Станковићу да понесе заставу већ инсистира да остане ту где јесте, а онда после пола минута без икаквог објашњења и међусцене, Словенац доноси заставу и предаје је поднареднику.
А да је војничко, није баш. Међутим, такви ликови постоје, па зашто да их нема и у серији.
Не бих се сложио за сцену са пуковском заставом. Добра сцена!
Објашњење није потребно, међусцена не фали, јер је след ствари такав:
- Станковић долази одлучан и самоуверен и одређује позицију заставнику
- Прекида ручак, својим ставом и укупном појавом тера остале напоље
- Обавештава Словенца да ''има још часних официра који неће да се предају'' и помиње име пуковника Михаиловића
- Словенац реагује са мешавином срамоте, незадовољства и опортунизма, па је логично да таква емоционална позиција попусти пред позицијом коју карактеришу понос, одлучност и јасан циљ
- Станковић тражи заставу, да не би била ''сувенир'', већ ''светиња''
- Словенац одбија, Станковић не попушта, да би на крају Словенац изашао и предао заставу Перовићу, уз показано поштовање и респект
Према томе, заиста не видим недостатак у томе што сам тренутак Укмаровог пристанка није приказан.
U Srbiji je krenuo ustanak, u Srbiji je stvorena prva slobodna teritorija, a od bataljona iz Srbije i Crne Gore su stvorene prve proleterske brigade. I umesto da u toj Srbiji - od udžbenika do televizije - negujemo generacije koje će se ugledati na partizane, na slobodu i na jednakost, mi ih guramo u torove lažne sabornosti i bednog straha pred izazovom najvećeg zla koje je čovečanstvo videlo. I zato je "Ravna Gora" naša zajednička sramota i beda.
http://www.e-novine.com/stav/94377-Tresl...rodio.html
Scena je nakalemljena. Ne samo to nego je i Nenad Jezdić u ulozi Stankovića - pojeden u režiji!
Scena se sastoji iz tri dela, prvi - Stanković saznaje od pukovnika za nameru da raspusti puk. drugi - Stanković traži zastavu, pukovnik ne da, treći pukovnik predaje zastavu svom posilnom.
To nema logike.Jasno ej da je drugi deo - ubačen na silu. Gde je nestao Stanković? Nema ga - on traži zastavu, ovja ne da pa onda odjednom izlazi napolje i predaje posilnom, a Stankovića - nigde.
Jednostavno nakalemljeno.
Командант предаје заставу нареднику. Станковић одрадио посао, рекао команданту да заставник чека испред на заставу и сео човек да једе - заслужио је.

Ови по нељудскости дефинитивно немају конкуренцију:
http://www.e-novine.com/entertainment/en...-drai.html
Eto posle 70 godina polako, ali sigurno postaje jasno koje su snage bile fašističke, a koje antifašističke. Odavno su nam poznate hrvatske težnje da se izjednače ravnogorski i ustaški pokret, što je po meni mešanje baba i žaba. To su dve potpuno različite stvari. A, oni koji to žele da urade, neka mi pokažu mesto u Srbiji, gde su četnici činili masovna ubistva, kao što je to bio slučaj u Hrvatskoj Anta Pavelića.
http://www.alo.rs/sport/fudbal/hrvati-su...leme/37980