24-05-2016, 11:30 PM
(24-05-2016, 02:15 PM)Бенито Пише: Рубрика за партизане и НОВЈ је требала бити потпуно одвојена. Такође, ВКЈ и ЈВуО треба да буде заједно на начин како је ставио партизани и НОВЈ. Сумњив ми је број убијених цивила које су извршили комунисти. Мислим да однос у односу на четнике није ни 1:2,5 , што је премало у односу на остатак српских крајева. Кад се саберу цивили убијени од четника и СДС/ СДК у односу на комунисте однос није ни 1:2. Ко хоће да верује у то, широко му поље. Не верујем ни да аутор може да помисли да је то истинито.Не ради се овде о веровању или неверовању, да ли је премало или премного, него о фактима. Прочитах књигу и видим да су коришћени сви доступни извори. Заиста не знам шта бих више корисио да сам се ухватио у коштац са овом темом. Дакле, консултована је до краја и архивска грађа, а и интервјуисан огроман број сведока (поготову имајући у виду географски лимит средине која је истраживана).
Како да раздвоји партизане и НОВЈ - па то је иста формација?
Раздвојио је партизане до октобра 1944, од оних који су присилно мобилисани од тада (у НОВЈ или ЈА). И у тексу, и у табели.