24-05-2016, 11:48 PM
(24-05-2016, 11:29 PM)мунгос Пише:Јесу. Али негде се мора поставити граница. Или да их све стави у исти кош, или да се направи оваква дистинкција (што је, мислим, у реду).(24-05-2016, 10:08 AM)Ратко Пише: У колони ''погинули као партизани - НОВЈ'' раздвојени су губици партизана до октобра 1944 и након тога, тј. након што су извршили присилну мобилизацију.
Они су вршили присилне мобилизације цијели рат а не само 1944. год. У свим крајевима кроз које су прошли било је тако.
Није то била спрдња како неки мисле, него дођу у село и покупе, а ко неће зна се.
(24-05-2016, 11:47 PM)Бенито Пише: Коментарио сам само табелу и стојим код онога што сам написао. Мунгос је у праву што је написао у вези мобилизације. Трик је у томе што у смедеревском крају нису били до септембра 44, па нису могли да мобилишу. Није јасно раздвојио комунисте и мобилисане. / Овај знак није раздвајање. Треба да буде једно испод другог. То је јако битно, јер овако има политичку, а тек онда историјску конотацију. Што се тиче извора, исте елементе користио сам и долазио до сличних закључака. Међутим,кад сам отишао по селима, данима и годинама, па почео да сабирам, па одвојио комунисте и НОВЈ, сдс и сдк, цивиле повезао са равногорским одборима, а нарочито шта је било са онима који су пре или на почетку рата отишли из родног краја, па они који су отишли за Босну или побегли из земље, закључци су били драстично другачији. Говорим о два среза. Одговорно тврдим, без Београда где је још драстичније, да однос нигде није мањи од 1:10. Због тога , Ратко, употребљавам реч веровање.- У Смедеревском крају били су (мање или више) целог рата
- Тај знак јесте раздвајање и то довољно. Не би било у реду раздвојити их на исти начин као нпр партизане и ЈВуО.
Не знам где си ишао и шта си обилазио, па то не могу да коментаришем. Причам о овој књизи. Више није могло. Бар не видим шта је још могло да се консултује.
1: 10. То није реално.