31-05-2016, 04:33 PM
(31-05-2016, 03:54 PM)ПРОСВЕТАР Пише:(30-05-2016, 08:05 PM)Mekenzi Пише: Mi imamo jedno pitanje,
Zašto prosvetaru ne praviš Horizontal city, da spojiš Beograd i Kragujevac?
А што Крагујевац?
Кол'ко је нами познато Крагујевац не прети да се оцепи од ионако премалене Ново-Србијице.
Нијесмо чули да Крагујевац намерава да васпоставља Крагујевачку Академију Наука, нити смо чули да Крагујевчани 'оће да праве неки свој језик ђе има и примеса шатровачког споразумевања тамошњих цигојнера као што су "афте-курафте" и "кр-куме", а по угледу на војвођанере који су намерачили да склепају свој језик на основу војвођанерске "лотре-пенџер" и мрчогорске "ођекаре" лингвистичке доктрине!
Паметном доста!
Vidi beše onomad, veselih 70-ih kod Joške Ambroza od koga si zdipio da napravi autoput bratstva jedinstva, kroz sve države, kako bi države bile povezane. Međutim danas na svakih 300km toga autoputa sad je granica.
Svaki region ima svoj akcenat i način izgovaranja. Tako da tuna mi nevidmo nikakav problem..
Takođe VANU je normalna organizaciju koja deluje po ustavu Srbije, i koja ima zadatak da zaštiti i očuva vievekovnu multikulturu Vojvodini...
Nego,
Mi se zalaežmo za horizontal city?
Zašto?
Iz prostog razloga jel gore navedenim autoputem preko Velike Plane i Markovca, u Beograd se doseli svake godine između 5-10 hiljada Srbijanaca, pogotovo iz Šumadije koja je postala dolia gladi i bede, pored svih bogatstva prirodnih, koje Beograd eksplatiše.
Da Berograd nebi više eksplatisao Šumadiju, horizontal city bi bio spas, jel bi veliki deo gradskog budzeta išao u Šumadiju i njeng glavni grad.
Takođe, nebi više bilo egzodusa ka Beogradu jel bi svi živeli u horizontal city-u.
Pametnom dosta.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.