23-06-2016, 08:46 PM
(23-06-2016, 07:05 AM)Добровољац Пише: И Црни Ђорђије, добровољци, четници и остали поменути су се и борили и бежали. Код вас то свакако није случај, а поређење је крајње неумесно.
Аааа јок! И ми смо се борили, и јошт се боримо, употребљавајући најопасније оружије
СРБСКУ РИЈЕЧ-ПОСЈЕЧ!
(23-06-2016, 07:37 AM)Mekenzi Пише: Ček, ček polako.
Nami ođe nije jasno. A što ti sebe porediš sa četničkom migracijom Vojvodom Đujićem, kad tada sa njima nisi ubježao, nego 20, 30 godina posle njih.
Ti pušku u ruku nisi držao a vamo se porediš sa tim četnicima..
Jedno je biti učesnik dati krv, zivot za otadžbinu, a drugo je biti puki simpatizer te ideologije. I porediti se sa tom ideologijom i stavljati sebe u isti koš sa četničkim vojvodama.
МИ СЕ НИЈЕСМО ПОРЕДИЛИ СА РЕЧЕНИМ ВОЖДОВИМА, КНЕЗОВИМА И ВОЈВОДАМА ШТО СЕ ТИЧЕ ЈУНАШТВА НО ШТО СЕ ТИЧЕ БЕЖАЊА!
И Брат Бора Драгашевић је побегао са стрељања, шта би требало да ради по вами, да пусти да ге убију?
Нами, и свим исзтомишљеницима, у време Јоже Амброзија претиле су разне ствари САМО ЗБОГ ЈЕЗИКА, ОДНОСНО ДЕЛИКТА МИШЉЕЊА!
Ево и Велики Војвод је допао тамнице у то време, иако је он, по ондашњим критеријумима, био ВИШЕ ЊИХОВ НЕГО НАШ!
Ми рецимо, никад ни у пионирима нијесмо били, ни на ткозваним "добровољним" радним акцијама, пруга "Шамац-Сарајево" итд., а о чланству у комуно-сатанаистичкој партији или окупаторској ЈНА и да не говоримо, док је Војвода уто време носио штафету ПА ОПЕТ ЗАГЛАВИО!
Рецимо наш истомишљеник и у неку руку колега са техничког, Мома Селић, ДОПАО ЈЕ ЗАТВОРА И МУЧЕЊА ИАКО МУ ЈЕ ОТАЦ БИО ВЕЛИКО МУ*ДО У УДБИ, ИАКО ЈЕ БИО ОЖЕЊЕН СА РОЂЕНОМ СЕСТРОМ МИРЕ МАРКОВИЋ!
На крају је и он 'вамо УБЈЕЖАО, а то је било ПОСЛЕ АМБРОЗА!
Међутим!
ЗА ВРЕМЕ АМБРОЗА, У ВРЕМЕ КАД СМО МИ УБЈЕЖАЛИ, СИГУРНО БИ ГА ПОЈЕО МРАК, КАО И МНОГЕ О КОЈИМА СЕ НИШТА НЕ ЗНА, НИТИ ЋЕ!
И шта.....требало је да погинемо тамо само да бисмо посмртно били проглашени јунаком форума "Политика" ође!
Ну, у том случају, били бисте лишени (или како се у Ново-Србијици данас каже, УСКРАЋЕНИ) нашије прилога ође, па ви видите тамо јел'било добро што смо на време 'вамо убјежали!
Негооо...очигледно је да ви, млађарија и четници-почетници, појиматије немате о времену под Амброзијем!
Шта'ш...
(23-06-2016, 07:37 AM)Mekenzi Пише: Ti nemaš niđe veze sa prvom četničkom migracijom u vezi dolaska u Kanadu..
Ti si išao po vizu, sređivao papire i kao svaki gastrabajter u odašnje vreme SFR Jugoslavije i sa crvenim pasošem Jugoslavije bio ekonomski migrant u Kanadi.
Prema tome porediti sebe sa uvaženim Vojvodama iz prvog i drugog svetskog rata a pri tome ni dan vojske nisi odslužio niti puško video je čista iluzija i ludilo.
Па ми јесмо јасно и прецизно рекли горе да су нас, који смо дошли легално, ође у Цркви звали ПАСОШАРИ!
Ну то никако не значи да су сви ПАСОШАРИ дошли из економских разлога, за то је било боље отићи у Њемачку и постати прави "гастарбајтер", који су годинама тамо боравили са шугословенским пасошем и сваког лета путовали у СФР Шугославију да покажу родбини како су лепо успели у Њемачкој!
МИ СМО НАШ ПАСОШ ОДМА' ИЦЕПАЛИ ЧИМ СУ СЕ СТЕКЛИ УСЛОВИ ЗА ДРЖАВЉАНСТВО ПОСЛЕ 3 ГОДИНЕ, ЗНАЧИ НЕКЕ '77-Е!
А то што "ni dan vojske nisi odslužio" у ОКУПАТОРСКИМ ВОЈНИМ ФОРМАЦИЈАМА, и што на ову седу главу никад ТИТОВКА није села,тим се ми поносимо и дан-дањи!
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!