21-07-2016, 06:38 PM
(21-07-2016, 06:31 PM)Николај Пише: Приватност може да се наруши и на јавном месту, не само у затвореном простору, погледај колико има фотографија познатих личности, којима папараци усликају гаће из одређеног угла, или нешто друго, па то продају часописима.Познате личности углавном најаве где ће да буду и шта ће да раде

Да није тако, имао би хиљаде тужби за нарушену приватност, и нимало селебритија у медијима, а чини ми се да није тако.
(21-07-2016, 06:31 PM)Николај Пише: Грађани исто тако задржавају приватност и кад су мобилисани, зашто би дозволио некоме да ме слика само зато што сам под оружјем. Нити су на свим ратним сликама само јавни догађаји, војник може да лежи рањен у болници, иде на одсуство, врши стражарску службу итд.Већ сам ти навео да се односи да се људи могу сликати на јавном месту ако су у другом плану, а слика се јавно место. Нпр. могу да снимим Самарџића у гомили на Равној гори, али не могу да сликам његов портрет.
А не знам што си ово све навео, како може да подноси тужба за нарушавање приватности мртве особе?